14.4 C
Rapla
Laupäev, 15 juuni 2024
ArtikkelEesti 200: Peame jõudma kahekümne aastaga Soomele järele

Eesti 200: Peame jõudma kahekümne aastaga Soomele järele

Erakonnal Eesti 200 puudub Riigikogus töötamise kogemus, kuid ometi on neil enesekindlus, et pääseda mitte ainult Riigikokku, vaid ka valitsusse. Vestlesime kahe Eesti 200 nimekirjas kandideeriva mehega, et uurida, mis mõtetega nad 5. märtsil toimuvatele valimistele vastu lähevad.

Erakonna esimees Lauri Hussar ütles, et Eesti peaks endale seadma ambitsioonikad eesmärgid, ning tõi välja, et praegu peaks olema eesmärk jõuda järgmise kahekümne aastaga Soomele järele.
Erakonda Eesti 200 on nähtud eliidiparteina, kes on tugev linnades, ent mitte maapiirkondades. Samuti Eesti 200 ridades kandideeriv Joakim Helenius vastas, et tegemist on ainult konkurentide laimuga. Ta lisas, et erakonna liikmed on küll kõrgelt haritud, kuid seda ei saa vaadata millegi negatiivsena.

Mis märksõnad seostuvad teile Rapla maakonnaga?
Hussar: Kui ma mõtlen Rapla peale, tuleb kohe silme ette Rapla kirik. See on ainukene maakirik Eestis, millel on kaks torni. Olen kunagi noore reporterina kajastanud Rapla kirikumuusika festivali ja seal kuulsin esimest korda Arvo Pärdi teoseid ERSO esituses ning see jättis kustumatu mulje. Raplamaa seostub seeläbi mulle palju kultuurisündmustega.
Raplamaa on Tallinna-lähedane kant, mida Tallinna ja Harjumaa inimesed võiksid rohkem külastada. Seoses oma ajakirjandusliku tööga olen Raplamaa risti ja põiki läbi sõitnud. Sain sealt väga palju vahvaid lugusid ja saateid. Veel toon välja Rapla inimeste iseteadlikkuse, mis on mulle muljet avaldanud.

Helenius: Olen olnud Raplamaaga seotud aastast 2006, kui ma ostsin ära Kaiu LT. Mul on seal palju häid kolleege, kes töötavad ja elavad seal. Raplamaa on koht, kus ma väga tihti käin. Olen seotud sealse põllumajandussektoriga. Minu jaoks on see lähedane koht ja ma arvan, et saan Raplamaa probleemidest hästi aru, sest mu paljud kolleegid elavad seal.

Kui tugev on Eesti 200 Rapla maakonnas?
Helenius: Tahaks olla tugevam.
Hussar: Täna räägime sellest, et meil on nominaalne toetus Harju- ja Raplamaa piirkonnas kümne, kaheteistkümne või isegi neljateistkümne protsendi juures. Erinevates uuringutes on numbrid erinevad. Raplamaal on meil kindlasti toetus olemas. Me ehitame sealset osakonda edasi. Täna me veel ei ole esindatud sealsetes kohalikes omavalitsustes, aga meil on sealt tugevaid kandidaate. Näiteks Urmas Kristal, kes veel eelmisel aastal oli Raplamaa omavalitsuste liidu juht. Samuti Siiri Sisask, kes on võib-olla üks tuntumaid Raplamaa inimesi.
Puuetega inimeste teemade eestkõneleja Jüri Lehtmets on samuti meie nimekirjas. Kindlasti tahame Rapla piirkonda veel arendada ja kindlasti oleme järgmistel kohalikel valimistel väljas mitme tugeva nimekirjaga.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
8. veebr. 2023 15:01

Jälle üks kamp kes tulevikku ennustab. Refid lubasid meid viie rikkama hulka. Need aga Soomele järele. Aga miks ka kohe mööda?

raplakas
9. veebr. 2023 15:26

Selleks tuleb algul viisaastaku plaan paika panna ja see kolme aastaga täita – siis võib alles punalippude lehvides kilgata.

Teadmiseks
22. veebr. 2023 14:31

Kangesti tuleb meelde Hrustsovi poolt öeldu et Ameerika on kuristiku äärel, peame järele jõudma ja mööda minema…