-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
TarbijaRetsept: Tuunikala-munasalat

Retsept: Tuunikala-munasalat

Salat on kiirel päeval tõeline elupäästja ja kui seda on tehtud suurem kogus, päästab see rohkem kui ühe söögikorra. Pikka juttu selle salati puhul ma ei tee. Võib öelda, et tegemist on võrdlemisi klassikalise salatiga, kus midagi keerulist pole ja mida saab enda maitsele sobivaks timmida.
Algupärane retsept on leitud Tiktokist, kasutaja “mari_ne_pp” alt, kust see on jõudnud edasi Pinteresti. Algses retseptis hiina kapsast küll ei ole, kuid see sobib salatisse kui valatult. Sinepiga on nii ja naa, kes tahab, lisab, kes ei taha, jätab selle panemata ja nii jääb rohkem domineerima tuunikala ja muna maitse.

Vaja läheb: üks suur kurk, 3 muna, umbes 100 g maisi, 1 tuunikala konserv (suurte tükkidega), veerand hiina kapsast, 2-3 spl hapukoort või majoneesi, 0,5 tl sinepit (soovi korral), maitseks pipart ja soola.

Tee nii: Keeda munad. Lase neil keeda umbes 10 minutit, et munakollane oleks kenasti tahenenud. Vahepeal lõigu kurk võimalikult väikesteks tükkideks. Keedetud munad jahuta külma veega, koori ja tükelda väikseks, lisa kurgile. Nõruta tuunikala ja lisa salatile. Soovi korral võid kasutada ka väiksemate tükkidega tuunikala või suuremad tükid väiksemaks tükeldada. Tükelda hiina kapsas võimalikult peeneks ja lisa salatile. Kui soovid kasutada sinepit, lisa see eraldi kausis hapukoorele või majoneesile ning maitsetsa soola ja pipraga. Soovi korral võib pooleks lisada majoneesi ja hapukoort. Lisa saadud kaste salatile, sega hoolega. Serveerides võid lisada rohelist sibulat või peterselli.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare