-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
TarbijaRetsept: Kodujuustudessert

Retsept: Kodujuustudessert

Kodujuust on minu jaoks pigem selline toiduaine, mida tahaks kasutada ikka soolastes toitudes. Kuid on mõned magustoidud, kus kodujuust on täpselt omal kohal. Üks sellistest on kodujuust mascarpone ja vaarikatega.
Avastasin selle retsepti kunagi aastaid tagasi seoses süsivesikuvaese LCHF toitumisega. Mõnda aega oli see mu lemmikmaiustus, kuid ununes millegipärast. Nüüd tuli see magustoit taas meelde ja leidsin retsepti Nami-Nami toidublogist. Seal on kirjas, et see peaks meenutama Põhjamaades populaarset “risifruttit” ehk riisikreemi.
Kõige parem on see magustoit just vaarikatega, kuid sobivad ka muud marjad ja erinevad vähemmagusad moosid. Suhkruasendajana olen kasutanud enamasti steviat, kuid selle võib lisamata jätta.
Vaja läheb: 100 g kodujuustu, 100 g mascarpone toorjuustu, 0,5 tl vanilliekstrakti või -pulbrit, meelepärast suhkruasendajat (ei ole kohustuslik). Serveerimiseks: vaarikaid.
Tee nii: Sega kausis kodujuust mascarponega ühtlaseks, maitsesta vanilli ja soovi korral mõne magustajaga. Püreesta soovi korral vaarikad saumikseriga ühtlaseks, tõsta desserdile ja serveeri.
Retsept on mugandatud taanikeelsest Madbanditte toidublogist. LCHF dieedi puhul tuleb kindlasti valida täisrasvane kodujuust, mitte väherasvane.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare