-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
TarbijaRetseptidRetsept: Omletimuffinid

Retsept: Omletimuffinid

Hommikusöögiks on omlett üks parimaid variante. Kuid muffinina on omletiga vähem jändamist ja iga muffini saab teha sellise, nagu ise soovid. Nende muffinite retsept on leitud Oma Maitse retseptiveebist.
Liiga palju erinevaid köögivilju omletimuffinisse panna ei tasu, muidu ei mahu vormi piisavalt palju munasegu. Muffinites on hea ära kasutada köögiviljade jäägid ja kui on soov lisada liha, siis on see samuti hea võimalus ära kasutada viimane vorstiots või kasvõi viinerid.
Maitseainetega võiks isegi teinekord rohkem katsetada, mõne muffini teha natuke vürtsikama ja katsetada ka erinevate juustudega, näiteks lisada killuke sinihallitusjuustu. Riivjuustuga aga koonerdada ei tasu, see teeb omletimuffini tõeliselt heaks. Kuigi on öeldud, et need muffinid kõlbavad ka külmana, meeldivad need meie peres rohkem siiski soojana. Hommikusöögiks või kiireks vahepalaks on need aga täiesti ideaalsed.

Vaja läheb: mune, erinevaid köögivilju (näiteks herneid ja maisi, paprikat, kurki, suvikõrvitsat, lillkapsaõisikuid, sparglit, brokkolit), peekoniviilud või singikuubikud, basiilikulehti või basiiliku maitseainet, 1 sl piima või koort iga muna kohta, riivjuustu, soola, pipart, vormide määrimiseks võid.

Tee nii: Omletimuffineid tee nii palju, kui soovid, arvesta umbes 1 muna vormi kohta. Määri soovitud arv muffinivormi pesasid hoolsalt võiga – õliga määrides ei pruugi sa muffineid hästi kätte saada. Võid kasutada ka silikoonvorme, neid ei ole vaja võiga määrida.
Säti iga pesa põhja väike peotäis köögivilju. Iga muffin võib olla erinevate köögiviljadega. Samuti sobib igasse pesasse keerata üks peekoniviil, või pane lihtsalt hakitud singikuubikuid või vorstiviilud.
Klopi munad lahti, lisa iga muna kohta 1 sl piima või koort, maitsesta soola ja pipraga. Kalla munasegu täidisele 2/3 muffinivormi kõrguseni. Olenevalt sellest, kui rohkelt köögivilju-sinki paned, arvesta, et ühest munast saad ühe kuni poolteist muffinit. Raputa üle värske või kuivatatud ürdiga, riivi peale veidi juustu ja pane 200 °C ahju küpsema umbes 15 minutiks, kuni muffinid on paisunud ja kuldsed. Võta omletikesed ahjust ja aita ettevaatlikult supilusikaga vormist välja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare