-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
TarbijaRetseptidRetsept: Jäine kook kama ja marjadega

Retsept: Jäine kook kama ja marjadega

Ulvi Blande

Selle retsepti leidis mu tütar, kui meil tuli äkkmõte teha kooki, aga küpsetada ei viitsinud. Selle koogi puhul võluski mind valmistamise lihtsus ja kiirus. Lastele ma igaks juhuks ei öelnud, et seal sees on kama. Kõik väga kiitsid ja see on nüüd meie pere lemmik. Ja see kõik maitses nagu jäätis. Peale selle, et see on maitsev, on koogi juures äge see, et seda saab hoida sügavkülmas ja pole muret, et kahe päeva pärast söödav pole (kui seda üldse nii kauaks jätkub).
Retseptis oli soovitus kasutada kaeraküpsist. Mina valisin selleks Kalevi toote, sest seda tundus lihtsam purustada. Ka suurendasin veidike küpsisekogust. Retseptis ette nähtud jõhvikad asendasin külmutatud maasikate ja mustade sõstardega.
Originaalretsepti leiab tuuliretseptid.ee.

Vaja läheb: Põhjaks 300 g Kalevi krõbedat kaeraküpsist, 60 g võid. Täidiseks 200 g maasikaid, püreestatuna, 100 g musti sõstraid, 2 sl tuhksuhkrut, 2 dl kamajahu, 1 tl kaneeli, 300 g purk suhkruga kondenspiima, 400 ml vahustatud vahukoort.
Tee nii: Põhja jaoks purusta küpsised köögikombainis või siis teine moodus on panna küpsised kilekotti ja taignarulliga peeneks rullida. Sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane koogipõhi külmkappi tahenema.
Täidise jaoks purusta marjad koos tuhksuhkruga ühtlaseks. Lisa kamajahu, kaneel ja kondenspiim. Vahusta koor. Sega marjasegu tasakesi vahukoorega. Kalla segu ettevalmistatud põhjale, kaunista marjadega. Aseta kook sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks.
Enne serveerimist pead arvestama, et koogi võiks umbes 15 minutit varem välja tõsta, sest muidu on seda peaaegu võimatu lõigata. Lõikamisel kasutasin kuuma vette kastetud nuga, sest siis jääb lõikepind ilusam ja on ka kergem lõigata.
Soovitus! Kui soovid, võid koogipõhja ka küpsetada 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni põhi on kuivaks tõmbunud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare