17.7 C
Rapla
Kolmapäev, 31 mai 2023
ArtikkelKohila õpilased tutvusid karjäärivõimalustega

Kohila õpilased tutvusid karjäärivõimalustega

Kohila gümnaasiumis oli reedene koolipäev tavapärasest erilisem. Esimest korda viidi läbi karjääripäev, kus kõnelejate rivis lausa 22 esinejat ning kuulamas nii põhikooli kui ka gümnaasiumi õpilased.

Säärase ettevõtmise peamine eesmärk oli pakkuda eri vanuses noortele sisukaid, praktilisi ja põnevaid töötubasid, mis tutvustaksid neile erinevaid koole ja ameteid, rääkisid peakorraldajad Kätlin Laur ja Reet Kuhlberg. Näiteks Tallinna Ülikooli loodusainete töötoas demonstreeris Neeme Lumi noortele, kuidas on omavahel seotud videomäng Just Dance ja füüsika.
Kui mängu puhul peab tantsija matkima eestantsijat, siis füüsikas peab mängija ehk õpilane matkima konkreetset liikumismudelit, olgu see siis võnkliikumine, kiirenev liikumine või ühtlane sirgjooneline liikumine. „Selliste eluliste ja noori kõnetavate näidete abil võib selgeks saada nii mõnegi teoreetilise teadmise,“ rääkis Kuhlberg.
Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli töötoas oli noortel võimalus proovida ratastooliga liikumist ning farmaatsia töötoas tehti tutvust erinevate taimeteedega. Kutsehariduse poolelt olid kohal mõlemad Raplamaa kutsekoolid, kes tutvustasid noortele, kuidas õppetöö on nende koolis korraldatud. Kehtna kutsehariduskeskuse töötoas said noored enda teadmised proovile panna Kahoot’i keskkonnas. Elevust tekitas veel kooli toitlustusvaldkonna mäng, kus väikestesse kottidesse olid pandud erinevad kuivained, mis tuli noortel ära arvata.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused