27.7 C
Rapla
Teisipäev, 28 mai 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Naise omailm on salapärane paik

KUKITEMUKI: Naise omailm on salapärane paik

Rapla kino trepigaleriis avati NÖFF-i puhul kunstniku ja illustraatori Marge Nelgi näitus “Ühe naise omailm”. Tema muinasjutulised pildid viivad rändama unenäolisesse ajatusse ruumi, kus kõik on võimalik. Marge Nelk on muuhulgas ka Kristiina Ehini viimase luulekogu “Janu on kõikidel kaks” illustraator ja tänavuse NÖFF-i plakati autor.

“Kui ma väike olin, siis ma ei teadnud, kelleks ma saada tahan. Mõtlesin, et näiteks iluuisutajaks. Ülikooli läksin õppima usuteadust ja sellel erialal ka lõpetasin. Ma olin varem kokku puutunud fotograafiaga. Kui ma sain 32-aastaseks, astusin Tartu kõrgemasse kunstikooli, nüüdsesse Pallasesse, õppima fotograafiat ja lõpetasin selle. Nüüd õpin Tartu kunstikoolis 3D-d. Olen igavene õppija,” räägib Nelk oma kunstnikuteekonnast.
Pilte hakkas ta tegema 2009. aastal. Näitusel eksponeeritud tööd pärinevad tema loomingu erinevatest perioodidest. Näitusele töid valides lähtus ta Naiste Ööde Filmifestivali kontseptsioonist. “Valisin pisut naiselikumad pildid, kus on naiskarakterid peal,” ütleb ta ning tõdeb, et see tuli talle pisut üllatusena, et naistegelasi oli tegelikult päris palju.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare