6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelSisuturundus: Päikesekaitsekreemid - kuidas valida see õige?

Sisuturundus: Päikesekaitsekreemid – kuidas valida see õige?

Üleliigne päike ei ole hea meie nahale ja tervisele, seetõttu tuleb seda kaitsta tugeva UV-kiirguse eest. Poelettidelt leitavad päikesekaitsekreemid tunduvad pealtnäha ühesugused ja õige valimine võib olla üpriski keeruline. Millised päikesekaitsekreemid on üldse olemas ja kuidas valida sobiv toode? Aitame sulle selgitada, mida nende valimise juures tähele panna ning kuidas kasutada.

Erineva tugevusega päikesekaitsekreemid näole ja kehale

Kuigi päikesekaitsekreemid on saadaval väga erinevas tugevuses, on parim kaitse see, kui vältida otsese päikese käes olemist nii-öelda tippajal, milleks on pärastlõunane aeg kuni kella 16ni. Selleks, et teada, kui intensiivne on päike, tasub vaadata mõõdetud UV-kiirguse näitu oma telefoni ilmarakendusest või mõnest spetsiaalsest portaalist.

Päikesekaitsekreemid erinevad tugevuse, koostise ja ka muude funktsioonide poolest. Kõige olulisem on neist tugevus ehk SPF. Päikesekaitsekreemid, mis on tugevamad kui SPF30, aitavad võidelda ka fotovananemise eest, mistõttu võiks kindlasti olla sinu näonahale mõeldud päikesekaitsekreem minimaalselt SPF30. Päikesekaitsekreem tuleb valida lähtuvalt UV-kiirguse tugevusest ja selleks, et sa leiaksid endale sobiva toote, võid lähtuda sellest juhisest:

  • Kui UV-indeks jääb vahemikku 3-5, vali vähemalt SPF15;
  • UV-indeks 6-7: vähemalt SPF30;
  • UV-indeks 8-10 korral soovitatakse püsida toas.

Seega tuleb sobivad päikesekaitsekreemid valida lähtuvalt UV-indeksist. Päikesekaitsekreemid ei ole aga ainus päikesekaitse, vaid oma töö teevad ära ka pikad riided, varjus olemine ja loomulikult mütsi või kübara kandmine. Lastele on saadaval lausa spetsiaalsed UV-kaitsega riided.

Päikesekaitsekreemid ja nende kasutamine

Oluline on meeles pidada seda, et päikesekaitsekreemid annavad vajaliku kaitse, kui seda panna piisavas koguses peale ning vajadusel ka uuendada. Päikesekaitsekreemid ei püsi meie nahal lõpmata kaua aega, mistõttu tuleb seda umbes 2-3 tunni tagant uuendada. Juhul, kui oled vahepeal meres või basseinis ujumas käinud, tuleks päikesekaitsekreem uuesti nahale kanda. Inimesed, kes kipuvad rohkelt higistama või õues sportima, peaksid uuendama päikesekreemi tihedamini, sest higistamisega eemaldame suure koguse kreemist oma nahal.

Päikesekaitsekreemid tuleb kanda nahale umbes 30 min enne õue minekut. Päikesekaitsekreem näole on vähemalt kahe sõrme pikkune kogus. Kogu täiskasvanud inimese nahale tuleks peale määrida umbes kuue teelusika suurune kogus. Kui tuled koju tagasi, siis pese päikesekreem korralikult maha ja jätka enda tavapäraste pesemise järgsete rutiinidega.

Päikesekaitsekreemid näole ja kehale, mis on mõeldud kogu perele, saad soetada Kaup24st ja Hansapostist. Osta erinevate SPF tugevustega päikesekaitsekreeme ja ole valmis suvepuhkuseks palmisaarel või Pärnu rannas. Päikesekaitsekreemi tasub alati suvel kaasas kanda, sest kunagi ei tea, kui pikaks võib suvine päev kujuneda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare