27.7 C
Rapla
Teisipäev, 28 mai 2024
ValladKehtna valdKas kaasav eelarve on end ammendamas?

Kas kaasav eelarve on end ammendamas?

Sel aastal viiakse kaasava eelarve konkurss läbi kahes vallas. 2022. aastal laekus kolmes omavalitsuses vaid kaks-kolm ideed ning ka hääletajate arv on võrreldes rahvaarvuga olnud pigem väike. Tekib küsimus: kas kaasav eelarve on hakanud ennast ammendama? Valdade esindajad ei nõustu ning leiavad, et osalusprotsent on olnud pigem hea.

Rapla vald on kaasavat eelarvet läbi viinud seitsmel korral. See aasta on üle pika aja esimene, kui seda ei tehta. Põhjusena toob abivallavanem Rain Terras välja valla mitmed eelmisel aastal lõpuni viimata projektid, millele vald on end fokusseerinud. „Samuti tuleb tõdeda, et tänane majanduskeskkond on sundinud ka kohalikke omavalitsusi pisut püksirihma pingutama ning seetõttu 2023. aasta eelarves kaasava eelarve projektide jaoks vahendeid ette nähtud ei ole.“ Abivallavanema sõnul ei tähenda see, et tulevikus kaasava eelarve kaudu enam üldse raha ei jagataks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare