9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetseptidRetsept: Salaami-lehttainapirukad

Retsept: Salaami-lehttainapirukad

Ikka on neid sugulasi ja sõpru, kes napilt enne küllatulekut helistavad, et nad nüüd tulevad, sisuliselt on kohe ukse taga. Midagi tahaks siis ju ikka lauale panna. Sügavkülmutatud pärmi-lehttainas on selles suhtes üks hea abimees. Tainas ise vajab küll natuke sulatamist, kuid sellest saab siiski kiiresti maitsvaid ampse teha. Klassikaline näide on viineripirukad, kuid võib teha ka moosiga täidetud pirukaid ja mu laps õppis kodundustunnis tegema salaamiga lehttainapirukaid. Nende tegemine on tõesti piisavalt lihtne, et ka laps saaks sellega hakkama.
Kohe hakkab mõte käima, kuidas saaks neid pirukaid teinekord veel huvitavamaks muuta. Ehk võiks lisada natuke tavalist riivjuustu või mõnd muud juustu, peita sisse paprikaviile ja puistata peale seesamiseemneid. Mänguruumi nende pirukatega on, kuid juba lihtsalt salaami ja lehttainas koos on väga head. Lihtne ja mõnus snäkk, mida külalistele lauale panna või filmiõhtuks valmistada.

Vaja läheb: 1 kg lehttainast, 300 g salaamit (või suitsuvorsti), määrimiseks muna

Tee nii: Rulli lehttainas 20 x 60 cm suuruseks tükiks. Laota peale vorstiviilud. Keera tainas rulli ja lõika viiludeks. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi muna lahti ja määri sellega pirukaid. Küpseta 225 °C juures ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldpruunid. Antud kogusest saab 10 pirukat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare