9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetseptidRetsept: Pistaatsiakringel

Retsept: Pistaatsiakringel

Kui tahaks midagi erilist ja head küpsetada ning ajakulu (ega rahakoti paksus) ei ole takistav tegur, võiks proovida teha kringlit. Kuigi esmapilgul tundub selle tegemine paras raketiteadus (eriti kui seni on tehtud võimalikult lihtsaid ja kiireid toite), siis natuke hoolt, armastust ja korralik retseptijälgimine tagab kringli, mis ainult kiidusõnu saab.
Ideaalne oleks küll algajal kringlitegijal enne mõne kogenuma tegija käe all korra kringlitegu läbi proovida. Pistaatsiakringli retsepti olengi saanud oma vennanaise käest, kes käis kohaliku pagari juures töötoas kringlitegemist õppimas.
Üks oluline nüanss selle kringli juures on kindlasti pistaatsiapähklid – nendega ei tasu koonerdada. Elu on teistegi pistaatsiatoodete puhul näidanud, et kui tegija on ikka koonerdanud pähklitega, pole seda pistaatsiamaitset mitte kuskilt tunda. Selle kringli õige maitseelamuse aga annabki pistaatsiapähkel.
Kogused retseptis on antud 1 kg kringli puhul, suurema, 2 kg puhul tuleb kogused kahekordistada. Jahu võib siis 50 g vähem panna. Kui aga on tunne, et tainas ei tule käe küljest lahti, tuleb siiski jahu juurde panna. Ja pärmi võib ka rohkem panna, 50 g, muidu jääb jupp pärmi lihtsalt alles.

Vaja läheb: Taina jaoks: 15 g pärmi, 50 g suhkrut, 4 g soola, 1 muna (M suurus), 150 g vett, 340 g nisujahu, 120 g kuivatatud jõhvikaid, 25 g küpsetusmargariini või võid. Vormimise jaoks: 10 g vanillisuhkrut, 100 g toasooja võid, 200 g pirni, 80 g pistaatsiapähkleid (purustatud). Glasuur: 100 g valget šokolaadi, 40 g pistaatsiapähkleid (purustatud).

Tee nii: Taina jaoks sega toorained kokku sellises järjekorras, nagu need retseptis antud on. Tainas peab jääma ühtlane. Jäta see 60-90 minutiks kerkima.
Rulli tainas 1,5 cm paksuseks tainalapiks. Määri tainale pehme või koos vanillisuhkruga, puista peale tükeldatud pirnid ja purustatud pähklid. Keera tainas piklikuks rulliks ja pane veel 20 minutiks kerkima. Lõika tainarull pikisuunas kaheks ja palmitse need niimoodi, et lõikepinna kihid jääksid pealispinnale. Lase veel 35-40 minutit kerkida. Enne küpsetamist määri kringel munaga. Küpseta kringlit 190-kraadises ahjus 25-30 minutit (ilma pöördõhuta).
Kanna soojale kringlile pintsli abil sulatatud valge šokolaad ja raputa üle pistaatsiapähklipuruga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare