3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetseptidRetsept: Kõrvitsaravioolid

Retsept: Kõrvitsaravioolid

Üha enam on toitumises suund sinnapoole, et eelistatakse aina rohkem taimseid toite. Mõni jätab liha ja muud loomsed toiduained üldse menüüst välja, mõni vähendab lihtsalt nende koguseid ja tarvitamise sagedust. Paljud taimsed toidud on nii head, et isegi paadunud lihaarmastaja kiidab kokka ja unustab mõneks hetkeks loomse toidumaailma ära.
Kõrvitsaravioolid sobiksid rohkem küll sügisesse aega, kuid miks mitte kevadki kõrvitsamaitseliseks muuta. Retsept on leitud taimneteisipäev.ee lehelt, kuid sinna on see retsept jõudnud ingliskeelselt lehelt bloomingnolwenn.com, kus on näiteks soovitus, et omatehtud ravioolidesse saab panna (vegan) bologneset või basiilikupestot.
Vaja läheb: Tainas: 250 g jahu, 125 ml vett, 1,5 spl oliiviõli. Kõrvitsatäidis: 225 g kõrvitsapüreed, 130 g kikerherneid, 1 spl kookoskoort, 3 küüslauguküünt, 1 spl maitsepärmi (valikuline), maitse järgi soola, pipart.
Tee nii: Taina valmistamine: pane kaussi jahu, vesi ja oliiviõli. Sega kahvliga, kuni tekib tainas. Sõtku tainast umbes 2 minutit, kata puhta köögirätikuga ja pane umbes tunniks külmkappi.
Kõrvitsatäidise tegemine: Auruta või keeda kõrvitsat umbes 25 minutit või kuni see on piisavalt pehme, et püreestada. Purusta kahvliga. Jäta see samm vahele, kui kasutad poest ostetud püreed. Pane kõik täidise koostisosad blenderisse ja sega ühtlaseks ja kreemjaks.
Ravioolide tegemine: Võta külmkapist varem tehtud tainas ja rulli õhukeseks (kuid mitte liiga õhukeseks, et ravioolid katki ei läheks). Kasutades klaasi, lõika tainast välja keskmise suurusega ringid. Allesjäänud tainas pane kokku, rulli uuesti ja lõika veel. Pane 1-2 tl täidist iga ringi keskele. Õrnalt määri ringi ääred veega ning keera kokku. Ääred vajuta kinni kahvliga. Pane suur pott veega keema. Kui vesi keeb, pane ravioolid ettevaatlikult potti. Keeda, kuni ravioolid tõusevad pinnale (2-3 min).
Nipp: Kui ravioolid on valmis, võib neid veel natuke praadida, et need oleksid krõbedad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare