2.2 C
Rapla
Esmaspäev, 4 märts 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Uskumatud lood rallimeestest absurdses nõukogude süsteemis said filmiks

KUKITEMUKI: Uskumatud lood rallimeestest absurdses nõukogude süsteemis said filmiks

Konstantin Kuningas

Spordifilmis “Hind” (1978) arvavad inimesed tänavalt, et ega see tippsport
ikka üks tore asi vist pole. Aavo Pikkuus kukub seal filmis päris korralikult.
Kukub särgi katki, püksid ka.

Kuna kukkuda võib juba raskelt jalgratturina, pole keeruline järeldada, kui haiget teeb rallitamine. Sellest kõnelevad rallimeheks hakanud Pikkuus ja paljud teised Nõukogude Liidu aja rallisõitjad filmis “Kurvilise tee legendid”, mis jõuab kinodesse aprilli lõpus. Paljusid lugusid ei julgenud või ei tahtnud nad varem rääkidagi.
Autosport on sport, kus iga sekund on väärt tuhandet. Teaduslikult on tõestatud, et liigne müra võib vähendada produktiivsust. Tuleb teada, kus lähevad piirid, et otsustada, kas neid ületada. Mõõdetavuse ja teadusliku planeerimise, elu ja töö lahutamise utoopia vahetab välja terviklikkuse taotlus masina ja looduse, mõistuse ja keha vahel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused