18.3 C
Rapla
Reede, 19 juuli 2024
TarbijaRetseptidRetsept: Võileivatort

Retsept: Võileivatort

Kui on võimalusi ja viitsimist, on meil pidupäeval traditsioonilise soolase toiduna laual võileivatort. Kui tükk seda söödud, siis nagu muud soolast enam hing ei ihkagi ja magus kook peab veel natuke aega ootama, et ära mahuks.
Enamasti on võileivatordid tuunikalaga, meil aga pigem eelistatakse varianti, mis on tehtud pitsakattega, ja see on üldjuhul singiga. Selle võileivatordi retsept pärineb mu ema sõbranna käest, kes on ametilt koolikokk.

Vaja läheb: Kaks pakki röstsaia. Esimese segu jaoks: 1 pikk kurk, 3 hapukurki, 1 pakk pitsakatet (suitsukana, sink vms), 0,5 l majoneesi, 250 g 10% hapukoort. Teise segu jaoks; 6-8 muna, 200-300 g riivjuustu, 2 küüslauguküünt, 0,5 l majoneesi. Peale: paprikat, kurki, väikseid tomateid, keedumune, soovi korral makrat, tilli, peterselli.

Tee nii: Tee valmis segud röstsaiade vahele panekuks. Esimese segu jaoks lõigu kurk ja hapukurk pisikesteks tükkideks ning haki üle pitsakatte segu. Sega tükid majoneesi ja hapukoorega kokku. Teise segu jaoks keeda munad ja riivi need. Haki küüslauguküüned. Sega munad riivjuustu, küüslaugu ja majoneesiga.
Lao 3×3 saiaviilu alusele (ääred võib ära lõigata), määri peale pool esimesest täidisest. Järgmisele kihile pane pool või üle poole teisest segust. Kolmandale kihile pane teine pool esimesest segust ja kõige peale ülejäänud teine segu ning kaunista pealt paprika, kurgi, väikeste tomatite, keedumuna ja muuga.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare