-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
TarbijaRetseptidRetsept: Rabarberi-kohupiima purukook

Retsept: Rabarberi-kohupiima purukook

Esimesed rabarberid on oma nina maa seest välja pistnud ja ootavad, et neist midagi head teha. Rabarberikook on alati kindla peale minek. Eriti hea on rabarberi-kohupiimakook. Algne retsept pärineb raamatu „100 kooki” kolmandast osast. Seal on küll rabarberi asemel õunad. Selle retseptiga võrreldes on meie koogiversioon natuke teistsugune muugi poolest. Näiteks on välja jäetud kaneel ja kohupiima ning muna kogused on suuremad. Tulemuseks on aga kook, mis saab ainult kiidusõnu.
Kuigi raamatus on kirjas, et kook on sama hea tegemise päeval jahtununa ja järgmisel päeval külmalt, siis üldjuhul seda kooki järgmiseks päevaks alles ei jää. Meil on seda kooki tehtud mitte ainult värskest, otse peenralt tulnud rabarberist, vaid kasutatud ka sügavkülmutatud rabarberiviile (neid ei sulatata üles, vaid pannakse otse külmast tulnuna koogile).

Vaja läheb: purutainas: 6 dl nisujahu, 2 dl suhkrut, 1 tl söögisoodat, 250 g võid. Vahele: vähemalt pool kg rabarberit, 2 spl suhkrut. Täidis: 1 kg kohupiima, 2 dl suhkrut, 2 tl vanillsuhkrut, 2 dl hapukoort, 6 muna.

Tee nii: Purutaina valmistamiseks sega söögisooda jahuga. Haki jahusegu ja kuubikuteks tükeldatud või noaga segamini. Lisa suhkur, sega ühtlaseks puruks. (Taina võib valmistada ka köögikombainis.) Lõika rabarber viiludeks või kasuta külmutatud rabarberiviile. Täidise tegemiseks vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor.
Laota väiksemale ahjuplaadile (25 x 35) küpsetuspaber ja puista sellele kaks kolmandikku purutainakogusest. Kata põhi rabarberiviiludega ja puista üle suhkruga. Lisa kohupiimatäidis ning puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni koogi pealispind on kuldpruun. Lase koogil jahtuda ja lõika ruutudeks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare