23.8 C
Rapla
Kolmapäev, 17 juuli 2024
PersoonLaur-Leho Kaljumets, headust täis rännumees

Laur-Leho Kaljumets, headust täis rännumees

Laur-Leho Kaljumets, sõpradele Lemo, on rahva seas tuntud kui rännumees. Tema kaasahaaravatest seiklustest on valminud telesaated ning tootnud on ta dokumentaalsarju, millest üks pälvis EFTA konkursil parima tiitli. Juuripidi Kaiu kandist pärit mees pajatab meile oma põneva kulgemise loo.
„Metslased“, reisiseeriad „Eesti lipp ümber …“, „Metsavennad“, „Veetee“ – kes on üht neist dokumentaalsarjadest ETV või ETV2 pealt silmanud, teab, kes on Laur-Leho Kaljumets. Oma rolli on ta mänginud kõigis neis matkamist ja avastamist puudutavates saadetes autori, produtsendi või saatejuhina. Rändamine on Lemole olnud omane juba paarkümmend aastat, on tänagi. Näiteks „Metslaste“ kahe hooaja jooksul on ta Eesti pinnal rännanud jalgsi üle 1000 kilomeetri. Intervjuu ajal mõlgutab mees „Veetee“ uue hooaja mõtteid ja kergitab saladusloori, et augustis algab rännak mööda veeteid Pärnust Narva.
Avastusretkedel on Lemol olnud rõõm kulgeda koos imeliste inimestega, alustades president Kersti Kaljulaidist ja lõpetades lauljanna Elina Nechayevaga. Kõiki inimesi, kes tema teele on sattunud, peab ta oma retkede parimateks hetkedeks. “Need on targad,

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare