Ulvi Blande
Kord sõbral külas olles pakkus ta meile eelroana püreesuppi, mis jättis mulle kustumatu mulje. Seda kiitsid isegi mehed, kes tavaliselt püreesuppidest ei arva midagi. Loomulikult küsisin ma retsepti, mille peale sain vastuseks, et kuskilt internetist leidis ja ise kohandas. Allikad olid Tuuli retseptid ja Nami-Nami.
Vaja läheb: 30 g võid, 2 keskmise suurusega kartulit tükeldatuna, 1 Maggi kana- või köögiviljapuljongi kuubik, 400 g rohelisi sügavkülmutatud herneid, 1-2 dl kohvikoort või 35%-list koort, 8 dl vett, 4-5 vart rohelist sibulat või 1 mugulsibul, 2 sl sulatatud juustu, keedetud vutimune, röstitud saiakuubikuid, 150 g suitsupeekonit.
Tee nii: Sulata poti põhjas või ja kuumuta seal natuke aega hakitud sibulat. Kui on roheline sibul, siis ära pruunista. Lisa tükeldatud kartul, vesi ja puljongikuubik. Lase keema tõusta ja keeda, kuni kartul on pehme. Lisa herned ja keeda veel umbes 5 minutit. Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks, kalla juurde koor ja kuumuta veel korra keemiseni. Tõsta pott pliidilt ja lisa sulatatud juust. Maitsesta pipra ja soolaga.
Tõsta peekoniribad pannile ja prae krõbedaks. Seejärel tõsta peekonilõigud majapidamispaberiga kaetud taldrikule, nõruta üleliigne rasv ja tükelda. Rösti mõned saiaviilud ja tükelda kuubikuteks.
Serveerides lisa supile keedetud vutimuna, krõbedad peekoniviilud, röstitud saiakuubikud ja hakitud rohelist sibulat.
Nipp: siidisema tulemuse saavutamiseks võid püreestatud massi läbi sõela ajada.