-4.5 C
Rapla
Teisipäev, 28 nov. 2023
LisalehtKUKITEMUKIFestivalisuvel jagub ruumi nii Võnkele kui ka Augustibluusile

Festivalisuvel jagub ruumi nii Võnkele kui ka Augustibluusile

Konstantin Kuningas

2003. aastal laialiminekust teatanud Claire’s Birthday annab tänavu eksklusiivse kontserdi rändfestivalil Võnge.

“Oleme võtnud suunaks, et Võnke peaesinejad oleksid midagi enamat kui lihtsalt kohalikud artistid, kes annaksid ühe järjekordse kontserdi. Seega pakkusimegi Vaikole välja, et ta ajaks Claire’s Birthday üheks õhtuks taas kokku ja tooks Eesti läbi aegade ühe geniaalsema indierokipundi festivali pealavale. Suhtlesime pikalt ja kaalusime teisigi võimalusi, kuid lõpuks plaan õnnestus,” räägib tänavu Setomaal peetava Võnke korraldaja Tarmo Sikk.
Vaiko Eplik ja Jaan Pehk kohtusid 1998. aastal Otsa-koolis. Priit Võigemast oli lahkunud bändist lavakunstikateedrisse ja hädasti vajati kitarristi. “Ma polnud elektrikitarri kunagi mänginud, aga Vaiko nägi mind kooli mingis vahekäigus Oasise lugu mängimas ja arvas, et võiksin tulla proovi,” meenutas Pehk aprillis Raadio 2-s.
Eplik ja Pehk ehk Orelipoiss esinevad 6.-8. juulini toimuval Võnkel ka soolokavadega, Ivo Etti aga samuti Ewert and The Two Dragonsiga.
Kui Julio Bashmore käis Eestis, kurtis ERR, et ta ei mänginud oodatud muusikat. Võnge ei palu esitajatel esitada teatud lugusid ega uuri, mida plaanitakse mängida. Päris alguses, kui oldi akustilise muusika festival, siis küll, nüüd aga jäetakse artistidele reeglina vabad käed. “Küll aga oleme näiteks prantsuse artiste, kes laulavad nii inglise kui ka prantsuse keeles, julgustanud esitama ka neid viimaseid,” ütleb Sikk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused