-5.3 C
Rapla
Esmaspäev, 4 dets. 2023
ValladKohila valdRohelised Sõnumid: Kohila vald tellis Keila jõe rehvidest puhastamise

Rohelised Sõnumid: Kohila vald tellis Keila jõe rehvidest puhastamise

Üks tähelepanelik paadisõitja vihjas Raplamaa Sõnumitele, et Keila jõgi Kohilas kubiseb sinna sattunud rehvidest. Eriti just Vetuka tee ülesõidu juures Kohila paisjärve lähedal. Sama vihje sai ka Kohila vallavalitsus. Valla keskkonnanõunik Siiri Treimann ütles, et vald tellis rehvide jõest äraviimise. „Täpset kuupäeva paika pole pandud. Loodan, et 2-3 nädala jooksul leiab ettevõte sobivad masinad ja aja selle töö tegemiseks. Tööde tegemine sõltub ka ilmast, st vihma ei tohiks ladistada (jõe kallast ei tohi rikkuda),” ütles Treimann.
Õhku jäi küsimus, kuidas rehvid jõkke sattusid ja kaua seal olnud on. Jõe kaldalt jäävad põhja vajunud rehvid kergesti märkamatuks.
Treimann lisas, et jõe korrastamisega on pidevalt probleeme. Peamiselt seetõttu, et kaldal olevad puud murduvad nii talvel kui ka suvel ja kukuvad tihti vette. Oksi ja tüvesid toob endaga kaasa ka vooluvesi. „Juba mitu aastat on Kohila alevis Keila jõest niidetud veetaimi, tiritud välja puitu ja jõkke mingil moel sattunud asju. Tööd jätkub ka edaspidiseks,” ütles Treimann.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused