4.4 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
TarbijaRetseptidTosca kook rabarberiga

Tosca kook rabarberiga

Imeline kook, kus mahlase põhja peal on krõbe mandlikate. Kergesti valmistatav hõrk kook, mille saad alati eelmisel päeval valmis küpsetada.

Vaja läheb:
Põhi: 150 g toasooja võid, 2 dl suhkrut, 3 muna, 3 dl nisujahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 250 g rabarberit
Kate: 150 g iiriseid, 1 dl vahukoort, 50 g võid ja 100 g mandlilaaste

Kui iirised ei maitse, võib teha tavalise mandlikatte: 75 g võid, 1,5 dl suhkrut, 0,5 dl 10% rõõska koort, 1 sl nisujahu ja 100 g mandlilaaste.

Tee nii:
Põhi: Hõõru toasoe või suhkruga vahule ning lisa ükshaaval munad. Sega jahu ja küpsetuspulber juurde ühtlaseks tainaks. Kõige viimasena lisa puhastatud ja tükeldatud rabarber, sega õrnalt. Vala tainas 25-26 cm läbimõõduga kõrgemate äärtega võitatud vormi ning küpseta eelsoojendatud ahjus 20 minutit 200 kraadi juures.
Seni, kuni põhi küpseb, valmista kate.
Iirise kate: pane potti iirised, vahukoor ja või ning sulata pidevalt segades kokku ühtlaseks siidiseks massiks. Võta segu tulelt ja lisa mandlilaastud.
Tavaline kate: Sulata potis või ja suhkur, lisa koor, nisujahu ja mandlilaastud.

Vala kate eelküpsetatud põhjale (aja vajadusel lusikaga ühtlaselt laiali) ning küpseta veel 15 minutit.
Lase koogil täielikult jahtuda, kasvõi üleöö. Kook muutub aina mahlasemaks.
Rabarberid saad asendada õunte või meelepäraste marjadega.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Pille
26. juuli 2023 09:51

Tegin mustsõstardega ja tuli väga hea. Ainus, mis soovitaksin on katta vormi küljed ka küpsetuspaberiga. Minul jäi toska kate kõik vormi seinade külge kinni ja tükk tegu oli koogi vormist kätte saamisega.