4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
SisuturundusMilline on kõige ideaalsem piirdeaed sinu kodu jaoks?

Milline on kõige ideaalsem piirdeaed sinu kodu jaoks?

Piirdeaedade ehitus saab alguse praktilistest vajadustest. Just vajaduste põhjal valitakse aiamaterjal, kõrgus ja muidugi ka sobiv kujundus.

Milliseid piirdeaedu aga üldse olemas on? Milline neist on kooskõlas just sinu soovide ja kodu ümbrusega? Erinevaid aiatüüpe kirjeldavad ja soovitusi jagavad Varena aiaehituse eksperdid!

Millele enne aia valimist mõelda?

Aia valimisel tuleb läbi mõelda, kuidas see hakkab sobima ümbritseva keskkonnaga. Näiteks peaks arvestama maja välisilme, naaberaedade kujunduse ja ümbritseva loodusega.

Peale selle on oluline kaaluda, kas soovid kaitset tuule ja müra eest, privaatsust kõrvaliste pilkude eest või hoopis nii vähe nähtavat aeda kui võimalik, et mitte varjata kauneid vaateid.

Piirdeaiad saab laias laastus jagada nelja rühma:

  • puitaiad, 
  • võrkaiad,
  • paneelaiad,
  • metallaiad.

Puitaed – privaatsus ja looduslik ilu

Üks sagedasti kasutatavaid aiatüüpe on puitaiad, mis pakuvad rohkesti eeliseid. Puitaiad on vastupidavad ning tagavad tihedalt paigutatud lippide abil tõhusa kaitse nii müra kui ka tuule eest. Peale selle on need suurepäraseks kaaslaseks peaaegu igasugusele hoonestusele.

Kuigi vertikaalsed puitaiad on kõige tavalisem valik, on nende välimus väga mitmekesine, sõltudes aialippide paigutusest ja värvist. Samuti on vertikaalse puitaia ise ehitamine algajale küllaltki lihtne.

Horisontaalsed puitaiad on samuti muutunud üha populaarsemaks, eriti uutes elamupiirkondades. Nende aedade suur eelis on märgatavalt väiksem ajakulu, kuna horisontaalsel aial on laudade vahele jäetud suuremad vahed kui vertikaalsetel aedadel.

Võrkaed – turvalisus ja läbipaistvus

Võrreldes teiste piiretega, pakub võrkaed eeliseid nagu kiire paigaldus, läbipaistvus ning soodne hind.

Kuid samas tuleb märkida, et võrkaiad ei kaitse müra eest, ei taga eraldatust ega takista kutsumata külalistel aiast üle ronimist. Talvel võib tekkida mure ka lumekoormusega, mis võib võrku venitada või kahjustada selle kinnitusi.

Võrkaiad liigitatakse enamasti kahte gruppi: keevisvõrgud ja punutud võrgud.

Paneelaed on vastupidav ja nägus

Paneelaiad pakuvad võrreldes võrkaedadega oluliselt suuremat tugevust ning nende hinna ja kvaliteedi suhe on väga hea. Need sobivad ideaalselt tootmishoonete, ühiskondlike hoonete ja eramajade piiramiseks seal, kus tavaline võrkaed oleks liiga nõrk lahendus.

Sellised aiad on esteetiliselt atraktiivsed ning lisavad piirdeaiale visuaalset ilu. Lisaks sellele on need väga vastupidavad, mis tagab pikaealisuse. Paneelaedade paigaldamine on enamasti lihtne ja kiire ning ei nõua erilisi oskusi ega keerulisi tööriistu.

Paneelide skaalat saab kohandada vastavalt maapinna ebatasasustele, mis võimaldab paigaldada aia võimalikult ühtlaselt.

Metallaed on soliidne, tugev ja funktsionaalne

Metallist piirdeaed, mida tuntakse ka varbaiana, võib alguses tunduda kulukas ja aeganõudev valik, kuid selle tugevus tasub lõpuks end ära, kuna aed seisab oma kohal aastakümneid. 

Pealegi on metallaed praktiliselt hooldusvaba ning suudab vastu pidada nii suurele lumele kui ka lemmikloomade tegevusele. Metallaeda peetakse ühtlasi kõige turvalisemaks aiatüübiks, kuid samas on selle välimus väärikas ja kvaliteetne.

Aiad ja väravad
Foto: Erakogu

Miks pöörduda ekspertide poole?

Kindlasti ei tasu unustada, et professionaalne nõustamine on hindamatu väärtusega ka piirdeaedade valikul ja ehitusel. 

Kui soovid saavutada suurepäraseid tulemusi ja tahad olla kindel, et valitud piirdeaed, värav või automaatikalahendus vastavad kõrgeimatele standarditele, pöördu kindlasti professionaalide poole.

Varena ekspertidel on pikaajalised kogemused kvaliteetsete piirete, väravate ja väravaautomaatika paigaldusel. Pöördu julgesti meie poole ja leiame üheskoos parimad lahendused!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare