5 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
UudisedKohila Hoovide Teater tõi publiku ette kaks lasteetendust

Kohila Hoovide Teater tõi publiku ette kaks lasteetendust

Kogu ettevõtmise suurem eesmärk on luua ühtekuuluvustunnet.

Kohila Hoovide Teater on juba seitse aastat toonud kohaliku kogukonna kokku, pakkudes neile võimalust nautida õdusat ja hubast kogukonnateatrit. Tänavu toodi publiku ette kaks etendust, üks Hageris, teine Urgel.

Neljapäeval, 27. juulil etendati Hageri rahvamaja pargis Gianni Rodari raamatu ainetel „Cipollino seiklusi“ (lavastaja Kairi Kivaste). Reedel oli kavas Astrid Lindgreni ainetel „Meisterdetektiiv Blomkvisti ohtlik elu” (lavastaja Kairis Kontus). Meeleolukad etendused tõid kokku rohkelt lastega peresid ja pakkusid nii nalja kui ka põnevust.
Kogupereetendusi korraldavad MTÜ-d Gaudeo ja Minu Koduselts ning põhikorraldajad on Kairis Kontus, Kristi Sarapuu ja Eva Lillemaa.
Mõlemal päeval oli vaatajaid umbes 400. „Teame seda seetõttu, et nii esimesel kui ka teisel päeval täitis õnneloosi sedeli üle 350 inimese ning hulga oli ka neid, kes loosist osa võtta ei soovinud. Publiku hulga üle oleme rõõmsad. Kui etendusepaiku valime, on ala suurus juba oluline kriteerium, sest väiksematesse hoovidesse see ettevõtmine ära ei mahugi,” rääkis Lillemaa.
Esimesed ettevalmistused tehakse tavaliselt juba aasta enne etendusi. „Ka sel korral teeme esimese koosoleku nädal pärast etendusi, et arutada möödunut ning paika panna uued plaanid. Korraldamine on aeganõudev, sest kokku on vaja kirjutada mitu rahastuse taotlemiseks vajalikku projekti ning planeerida vabatahtlike kogukonnaliikmete kaasamist.
Oleme võtnud eesmärgiks, et etendused peavad saama korraldatud nõnda, et need oleksid pealtvaatajate jaoks tasuta. Nõnda säilib tunnetus, et see on kogukonnaüritus, kuhu on kõik oodatud. Esimesed proovid on näitlejatel tavaliselt siis, kui lumi sulama hakkab,” kirjeldas Lillemaa.
Noored näitlejad on enamasti kohalikud. „Igal aastal püüame leida ka uusi nägusid – nii on ka publikul põnevam. On olnud ka külalisesinejaid naabervaldadest (näiteks Valtu külateater Anderaasuke ja Järlepa külateater). Sel suvel aga tegid etendustes kaasa kohalikud noored. Samuti võimlemisrühma Gaudeo tantsijad,” rääkis Lillemaa. Lisaks on näitemängude lavale toomisel abiks palju kogukonnaliikmeid.
„Kui näitlejad, tantsulapsed, vabatahtlikud abilised (sh heategevusliku kohviku vabatahtlikud) ja kõik taustajõud kokku arvata, võib neid mõlema päeva peale kokku olla umbes 100. Lisaks sellele, et paljud kohalikud lapsed on saanud esinemisvõimaluse, panustavad noored ka vabatahtlike abilistena,” ütles Lillemaa.
Mitu aastat on teater olnud seotud ka heategevusega. „Nimelt on meie etendusepaikades olnud avatud heategevuslik kohvik ja Jäämari jäätisepaviljon, et tuludest rõõmustada Kohila valla erivajadustega inimesi, kes elavad Katikodus ja Pahkla Camphilli külas. Oleme pidanud seda oluliseks, sest nii saame ka noori õpetada märkama ja head tegema,” ütles Lillemaa.
Kogu ettevõtmise suurem eesmärk on luua ühtekuuluvustunnet. „Eesmärk on olnud korraldada Kohila kogukonda liitev üritus, mis võimaldaks kodukandi rahval sõbralikult ühiselt aega veeta, üksteisega paremini tuttavaks saada ning Kohila inimestele ka koostegemise rõõmu pakkuda,” rääkis Lillemaa.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare