11.1 C
Rapla
Laupäev, 30 sept. 2023
ArvamusPaide Arvamusfestivalil oli igaühele midagi

Paide Arvamusfestivalil oli igaühele midagi

Mia Cordelia Kitsing

Ka Raplamaa oli esindatud, keskkonna- ja poliitikateemadest moeni välja. Arvamusfestivalil osalesid näiteks Kohila vallavanem Allar Haljasorg teemal “Kuidas murda kodanike-riigi patiseisud?” ning Kohila volikogu esimees Heiki Hepner teemal “Rohepööre ilma kaotajateta? Utoopia või lahendatav ülesanne?”. Noor Rapla gümnasist Krislin Kalle juhtis arutelu teemal “Sa oled, mida kannad!”.

Seda, kuidas Krislin ürituse kordaminekut kommenteerib, saab kuulata Raplamaa Sõnumite podcastis. Allar Haljasorg aga arutles Arvamusfestivali olulisuse üle.
“Vestluse formaat on minu meelest väga õnnestunud. Minu jaoks ongi oluline, kui me räägime kaasamisest ja erimeelsuste ületamisest. On tähtis, et toimuks sisuline ärakuulamine ja sisuline kaasamine. Kui seda sisulist kaasamist ja ärakuulamist ei toimu, siis kogu see protsess kaotab oma mõtte ja see võib osutuda väga halvaks n-ö appihüüdeks. Ükski inimene ei soovi oma aega ja ressursse panustada, kui ta saab aru, et tegelikult sellega ei arvestata.
Ehk küsimus ei olegi selles, et kõikide ettepanekutega tuleks nõustuda ja ellu viia. Tähtis on see, et arutelus peaks tekkima uus kvaliteet, uus sisu ja uus mõte – kui see on loodud, siis see innustab veelgi rohkem kaasa rääkima ja panustama.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused