19.4 C
Rapla
Esmaspäev, 20 mai 2024
TarbijaRetseptidKrõbedad porgandipirukad

Krõbedad porgandipirukad

Camilla Kännola 

Imeline retsept, mis meeldib ka kõigile neile, kellele siiani ei ole porgandipirukad maitsenud. Hea kaasa võtta matkarajale metsa või rabasse.

Vaja läheb: Taigen: 300 g nisujahu, värskeid ürte, näpuotsaga cayenne’i pipart, 1 tl soola, 200 g võid, 1,2 dl külma vett.
Täidis: 300-400 g porgandeid, 4 keedumuna, 3 sl paksu majoneesi, soola, pipart ja muskaatpähklit.

Tee nii: Haki ürdid peeneks. Mina panin koriandrit, tilli, basiilikut, tüümiani ja aed-piparrohtu. Haki külm või väikesteks kuubikuteks. Sõelu jahu, lisa maitseained ning või ja näpi hoolega sõmeraks. Lisa jääkülm vesi, mätsi taignaks, keera toidukilesse ja pane tunnikeseks külmkappi.
Sel ajal valmista täidis. Keeda porgandid kerges soolvees pehmeks. Samuti keeda munad. Vajuta porgandid ja munad kahvliga puruks, sega läbi majoneesiga ja maitsesta. Pane täidis samuti külmkappi.
Rulli jahusel pinnal taigen ristkülikuks, lõika ruutudeks, umbes 10×10 cm. Pane igale ruudule täidist, tõsta teine pool tainast peale ja pressi kahvliga ääred kokku. Pane pirukad enne küpsetamist veel 20 minutiks külmkappi. Enne ahju panemist määri pirukad lahti klopitud muna ja piima seguga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-40 minutit kuldpruuniks ja krõbedaks. Söö ahjusoojalt või jahtunult.
Selle nõndanimetatud kiirlehttaigna eelis pärmitaigna ees on see, et ta ei muutu kuivaks ega pea kiiresti ära sööma. Pirukad on mahlased veel mitu päeva. Selleks hoia pirukaid õhukindlas karbis toatemperatuuril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare