-1.7 C
Rapla
Teisipäev, 7 mai 2024
TarbijaRetseptidAhjus küpsetatud õunad

Ahjus küpsetatud õunad

Ulvi Blande

Kui ema ükspäev õhtusöögi juurde magustoitu pakkus, tabas mind täielik nostalgia. Ma ei ole ammu söönud ahjus küpsetatud õuna. See magustoit kuulub pigem mu lapsepõlve juurde, siis sai seda sügisel tihti tehtud. Kuna meil oli kapis üks vahukoor, sai ka see ära kasutatud.

Vaja läheb: 6 suurt haput õuna, natuke kaneeli ja suhkrut, 500 g vahukoort.

Tee nii: Pese õunad. Lõika õuntel südamikud ja seemned välja. Mina lõikasin õunad veel pooleks, et oleks pärast mugavam süüa.
Lao õunad võiga määritud ahjuvormi. Puista peale ohtralt suhkru- ja kaneelisegu. Küpseta õunu eelkuumutatud ahjus temperatuuril 220 °C umbes 20 minutit, kuni õunad on kuldpruunid ja parajalt pehmed. Lase enne serveerimist väheke jahtuda.
Kaunista vahustatud vahukoore ja marjadega.

P.S: Küpsetatud õuntele sobib imeliselt lisandiks ka vanillikaste või vaniljejäätis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare