16.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
UudisedKehtna vana ambulatooriumi maja saab uue ilme

Kehtna vana ambulatooriumi maja saab uue ilme

Kehtnas Staadioni tänava ääres paiknevas majas, mida kohalikud tunnevad kui vana ambulatooriumi, käivad renoveerimistööd. Ülevõllikiikesid valmistava ettevõtte KiikEst OÜ eestvedamisel renoveeritakse esimese etapi käigus hoone katus.
Kiikingu kiikede tootmine on Kehtnas tasa-targu käinud juba aastast 2015. Ettevõtte esindaja Ants Tamme ütles, et tegemist ei ole küll suure tootmishoonega, vaid pigem väikese ettevõttega, kes vaikselt, vastavalt võimetele toimetab. Näiteks sel aastal on  ettevõte tootnud kolm uut kiike, ees ootab veel mitme kiige renoveerimine. Mehe soov on aga Staadioni tänaval olev maja täielikult korda teha, et parendada töötegemise tingimusi ning suurendada võimalusi tootmise laiendamiseks. „Hoone oli nii kehvas seisus ja vaja oli midagi mõelda, et see täiesti käest ära ei läheks ja tondilossiks ei jääks,“ ütles ta. Maja oli mehe sõnul sellises seisukorras, kus vesi tuli katusest kolinal läbi alumise korruse ruumidesse.
Tamme kirjutas valmis äriplaani ja saatis projektitaotluse Leaderi programmi, kust vastati positiivse otsusega muuta hoone kasutuskõlblikuks ja jätkusuutlikuks. Katuse renoveerimise käigus õnnestus hoonele saada suuremad uksed, et toormaterjali ja valmistooteid hõlpsamini majast sisse-välja transportida. Lisaks lammutati korsten ja lõhuti tööruumide vaheseinad. Enne, kui maja päris korras ei ole, Tamme töötajaid ettevõttesse värbama ei hakka. “Ma ei taha panna inimesi töötama tingimustes, kus ma ise ei taha töötada,“ selgitas ta. Tulevikus on aga plaanis soojustada ja uuendada hoone fassaad ja põrandad ning korrastada küttesüsteemid.
Ettevõtja mõlgutab mõtteid ka hoone teise korruse väljaehitamisest töö- või kontoriruumideks. Äriprojektis on Tamme välja toonud veel, et võimaluse korral on plaanis ettevõttesse soetada CNC trei- või freeskeskused, plasma- või laserpingid, millega oleks võimalik ka muid metallitöid teha.
Katuse renoveerimise põhitööd peaks mehe sõnul tehtud olema hiljemalt jaanuarikuu lõpuks. „Siis edasi pean jälle vaatama, kuidas suudan finantsiliselt taastuda. Huvitaval kombel on maailm raha täis, kuid mina olen vist selle vastu immuunne, sest külge kuidagi ei hakka.“
Vana perearsti maja on ca 300 m2 suurune ning kuulub Ants Tamme emale Maret Tammele, kes on praegugi Kehtnas perearst. Lisaks ülevõllikiikedele on Tamme tootnud Kehtnas veel näiteks väiksemaid köiskiikesid. Tema tehtud loomingut võib näha Gerda Kordemetsa lavastatud näidendis „Kihnu Jenka“.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare