6.6 C
Rapla
Neljapäev, 9 mai 2024
TarbijaRetseptidSuus sulavad laavakoogid ehk šokolaadifondant

Suus sulavad laavakoogid ehk šokolaadifondant

Ulvi Blande

Iga kord, kui me lapsega restoranis šokolaadifondanti tellime, mõtleme, et peaks kodus ka proovima. Esimene kord, kui tegime, küpsetasime liiga kaua. Maitse oli väga hea, aga vedelat sisu ei jäänud. Pealegi kasutasime muffinivormidega plaati, kust oli neid halb kätte saada.
Seekord ostsime silikoonvormid. Ja ma olin päris üllatunud, kui mugavaks need osutusid. Neid oli hea pesta ja sahtlis ei võta ka palju ruumi. Ja mis kõige tähtsam, vormid on väga hea suurusega. Kodus söömiseks valmib selles täpselt paras amps (restoranis tahaks ikka suuremat kooki), sest kui jäätist ja moosi ka lisada, võib pärast ägisema võtta.
Kui kasutada õigeid, keraamilisi vorme, tuleb need enne võiga üle määrida ja hea on veidike kakopulbrit sisse puistata.

Vaja läheb: 170 g tumedat šokolaadi, 150 g võid, 160 g suhkrut, 75 g nisujahu, 4 muna.
Serveerimiseks: vaniljejäätist, haput moosi ja marju.

Tee nii: Sulata nõrgal kuumusel või ja lisa sinna tükeldatud šokolaad. Sega aeglaselt, kuni kõik on sulanud ja ühtlane. Tõsta pliidilt.
Mikserda munad suhkruga kohevaks vahuks, seejärel lisa või- ja šokolaadisegu. Mikserda tasakesi kõik läbi. Sõelu sisse jahu ja sega õrnalt kõik kokku.
Kalla segu vormidesse. Meie saime 12 silikoonvormitäit.
Küpseta 180-kraadises ahjus 8-12 min. See oleneb ahjust. Meie hoidsime 10 minutit ja kõik osutus ideaalseks.
Serveeri kohe, kui oled ahjust võtnud. Lisandina sobib ideaalselt vaniljejäätis ja mustikamoos. Mina lisasin ka mõned jõhvikad.
Retsept: Nami-nami.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare