1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
LisalehtKäsitöölaneKäsitöölane: Konverentsid käsitööst ja pärandtehnoloogiast hoolivatele inimestele

Käsitöölane: Konverentsid käsitööst ja pärandtehnoloogiast hoolivatele inimestele

Seekordne Käsitöölane ei ole päris traditsiooniline ja astub justkui natuke Roheliste Sõnumite pärusmaale. On ju jätkusuutlikkus, kestlikkus ja tekstiilijäätmete probleem, mida lahkas selleaastane pärandkultuuri konverents “Kestlik mood”, tugevalt keskkonnateemadega seotud.

Pärandkultuuri konverents, mida korraldab Viljandi Kultuuriakadeemia, toimus tänavu juba üheteistkümnendat korda. Nende korraldamise idee tekkis Ave Matsinil, kes praegu on kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppekava programmijuht. Kui 2011. aastal avati kultuuriakadeemias pärandtehnoloogia magistriõpe, tekkis Matsini sõnul vajadus luua uus pärandtehnoloogia ja käsitöö valdkonna akadeemilise mõtestamise platvorm.
Konverentside sisu on igal aastal erinev, nii et ka osalejad ja sihtgrupid on aastati erinevad. Matsini sõnul võib aga üldistavalt öelda, et sihtgrupiks on käsitööst ja pärandtehnoloogiast hoolivad inimesed, kes soovivad seda valdkonda paremini mõista ja mõtestada.
Esimene pärandkultuuri konverents toimus 2013. aastal ja kuna aastat tähistati pärandiaastana, kandis see pealkirja “Päritud oskused. Visuaalse dokumenteerimise võimalused”. Ehk juttu tuli sellest, kui palju ja millisel viisil on tehnilisi protsesse võimalik visuaalselt dokumenteerida nii, et neist saaks aimu teised meistrid ja uurijad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused