7.7 C
Rapla
Neljapäev, 9 mai 2024
TarbijaRetseptidLumepallisupp

Lumepallisupp

Ulvi Blande

Õues on juba pikemat aega ilus talv. Paks ja kohev lumi viis mõtted ühele nostalgiahõngulisele magustoidule. Kui teeks õige lumepallisuppi. Minu lapsed pole lumepallisuppi lasteaias saanudki, sellepärast ei oska nad sellest magustoidust ka midagi arvata. Kui ma küsisin noorematelt töökaaslastelt, kas nad on sellist magustoitu söönud, tuli valdavalt vastuseks ei. Küll olid nad kuulnud sellisest toidust. Isiklikult arvan, et kellele maitseb vaniljekaste, sellele meeldib ka lumepallisupp.

Vaja läheb: 1 l piima, 4 muna, 1 dl suhkrut, 1 tl kartulijahu, 1 tl vanillisuhkrut.
Tee nii: Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa 1 spl suhkrut ja jätka mikserdamist, kuni oled saanud tugeva vahu.
Pane piim potti ja kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust. Tõsta supilusikaga munavalgevahu kuhjakesed piima sisse. Kuumuta neid piimas umbes 2 minutit. Vahepeal keera pallikestel teine külg, kastes neid piima sisse. Tõsta pallid vahukulbiga eraldi supitaldrikule.
Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga helekollaseks vahuks. Sega hulka kartulijahu. Lisa segule 3-4 spl kuuma piima, sega läbi. Kalla segu ettevaatlikult potti ülejäänud piima sisse (kui munasegu liiga kuuma piima sisse kallata, võib see tükki minna). Kuumuta madalal tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Ära keeda! Maitsesta vanillisuhkruga ja lase jahtuda. Jaga kaste magustoiduvormidesse ja tõsta peale lumepallid.

Allikad: Nami-Nami, Tuuli retseptid

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare