6.6 C
Rapla
Esmaspäev, 4 märts 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Eesti kunsti lootused

KUKITEMUKI: Eesti kunsti lootused

Konstantin Kuningas

Maria Kapajeva, Mara Kirchberg, Maria Izabella Lehtsaar, Laura Liventaal, Andra Rahe, Kadri Liis Rääk, Nele Marie Tiidelepp ja Elo Vahtrik pälvisid detsembris Eduard Wiiralti stipendiumi 3000 eurot. Stipendiumiga toetatakse kunstiüliõpilasi. Stipendiumiga kaasneb eluaegne tasuta külastusõigus Eesti Kunstimuuseumi muuseumides.

See oli esimene kord, kui stipendiumi pälvisid kaheksa õpilast. 2008. aastal pälvisid stipendiumi seitse õpilast. Raplamaa Sõnumid uuris täpsemalt kolmelt naiselt, millele nende stipendium kulub ja millist kunsti võib oodata.

Andra Rahe

Kuhu stipendium kulub. Soovin soetada kvaliteetse foto- ja filmiskänneri ning varuda fotofilmi. Aeg Pallases on näidanud, et mulle meeldib teha tööd analoogtehnikas ning kasutada väljapanekutel ka vanu fotosid ja dokumente. Suurem osa summast läheb aga lõputöö näituseprojekti, millest suuremale publikule on veel vara rääkida.

Raputanud näitus või teos. Sattusin mõned aastad tagasi Fotografiskas nägema Anders Peterseni fotonäitust “Lehmitzi värvid” ning hakkasin just seetõttu huvi tundma Tartu ööelu ja selle jäädvustamise vastu. Olin niivõrd võlutud, et soetasin kohe suurmeistri raamatu, lugesin tema töövõtete kohta ja peagi hankisin analoogkaamera. Suve hakul seadsin sammud Tartu kultusbaari Sodiaak, mille kirev seltskond oli mind alati võlunud ja üritasin toimuvat juba omasel viisil üles pildistada. Hoian mõtteis Peterseni sõnu: “Lõppude lõpuks ei ole tehniliselt täiuslik foto, millel pole hinge, meeldejääv.” See lause aitab mul hoida fookust, miks ma kedagi pildistan.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused