0.5 C
Rapla
Kolmapäev, 28 veebr. 2024
TarbijaRetseptidRullbiskviit külmutatud marjadega

Rullbiskviit külmutatud marjadega

Ulvi Blande

Sünnipäevahommikul mõtlesin, et pakuks külalistele magustoiduks midagi teistsugust, kui on tort. Rullbiskviit tundus hea mõte. Kuigi ma pole seda väga ammu teinud, tundus see kiireim ja lihtsaim viis.

Vaja läheb: 5 muna, 5 spl suhkrut, 4 spl nisujahu, 1 spl kartulijahu, 1 tl küpsetuspulbrit.

Täidis: 1 väike pakk vahukoort, 1 pakk vanillimaitselist kohupiima, 1 spl suhkrut, 100 g moosi, 1 peotäis külmutatud vaarikaid, 1 peotäis külmutatud musti sõstraid.

Tee nii: Kõigepealt valmista biskviit. Eralda munakollased valgetest ja vahusta valged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, sõelu hulka kartulijahu, küpsetuspulber ja nisujahu ning sega ühtlaseks. Jaota tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali ja küpseta 170-kraadises ahjus 15 minutit.
Täidis: Selleks purusta blenderis toas natuke aega soojas seisnud külmutatud marjad. Lisa veidi vahukoort ja kohupiima. Sega korralikult läbi. Vahusta ülejäänud vahukoor suhkruga. Sega vahukoor ja kogupiimasegu kokku.
Kummuta valminud biskviit küpsetuspaberile. Võta plaadi põhjas olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest ära. Seejärel pane biskviidile moosi ja määri see laiali. Järgmisena laota täidis taignaplaadile ja keera taignaplaat ettevaatlikult alumise küpsetuspaberi abil rulli. Lase külmkapis mõni tund tõmmata. Enne serveerimist puista peale tuhksuhkur ja kaunista kook marjadega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused