13.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
TarbijaRetseptidKohvi-toorjuustukook

Kohvi-toorjuustukook

Mõnusalt rikkalik ja tugeva kohvimaitsega kook. Likööriga variant ainult täiskasvanutele! Liköörita sobib kogu perele.

Vaja läheb: Põhi – 200 g Digestive küpsiseid, 80 g võid ja 1 tl lahustuva kohvi pulbrit.
Kate – 400 g maitsestamata toorjuustu, 250 g hapukoort, 85 g suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 2 dl vahukoort (35% koor), 1 sl lahustuvat kohvi, 1 sl “Vana Tallinna” või kohvilikööri, želatiini 2 spl pulbrit või 8 lehte, 1 dl kanget kohvijooki.
Kaunistuseks šokolaad. Vali meelepärase kujuga kaunistused poest või tee ise.

Tee nii: Purusta küpsised peeneks. Sulata või, sega sisse lahustuva kohvi pulber ja sega küpsisepuruga ühtlaseks massiks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva tordivormi põhja.
Tee kange kohvijook, lisa želatiin. Kui kasutad lehti, siis pane želatiinilehed külma vette ligunema umbes 5 minutiks ja siis sega ükshaaval kuuma kohvi hulka, kuni želatiinilehed on lahustunud. Kui kasutad pulbrit, siis sega pulber kohvijoogiga ja lase umbes 10 minutit paisuda.
Seni, kuni želatiin paisub, sega toasoe toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur, kohvipulber ja liköör omavahel. Lisa želatiini-kohvisegu ja viimasena sega õrnalt sisse vahustatud rõõsk koor.
Vooderda koogivormi servad küpsetuspaberiga ja kalla kattesegu küpsisepõhjale. Kook peab külmkapis tarretuma vähemalt 4 tundi.
Kaunista šokolaadiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare