-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Seitsmenda Meele vinüül oli plaanis juba enne Henry Laksi surma

KUKITEMUKI: Seitsmenda Meele vinüül oli plaanis juba enne Henry Laksi surma

Konstantin Kuningas

Tänavu anti limiteeritud tiraažina välja Seitsmenda Meele omanimeline vinüülplaat, mis lindistatud 1988. aastal Tallinna Linnahallis.

Nõudlus vinüülplaatide järele on viimased 16 aastat meeletus tempos tõusnud. Eelmise aasta numbrid on Music Weeki andmetel ligi 12% suuremad kui 2022. aasta müüginumbrid, mis tõestavad globaalse tõusu jätku. Inglismaal jõudsid 2022. aasta müüginumbrid 1990. aasta tasemele, mis on esmakordselt nii kõrge 30 aasta jooksul.
Kui aastal 2013 kogus Inglismaa plaadifirma Ninja Tunes rahastust, et pressida vinüülplaadile muusikat, mis enam müügis ei ringle, siis nüüd annavad artistid lisaks CD-le üha rohkem muusikat välja vinüülil. See trend jätkub: esimest korda pärast 1988. aastat on vinüülide müük ületanud CD-plaatide müüki.
Põhjuseid on toodud esile mitmeid: kogumine, intiimsem ja külluslikum muusikaelamus, plaadikujundus, vanatehnika armastus ning soov toetada ja panustada lemmikartisti käekäiku. Need on vaid ühed aspektidest, mida võib loetleda.
Pärast Henry Laksi lahkumist on veelgi tänuväärsem, et ikoonilise koosseisu muusikale antakse võimalus uuele hingamisele, jõudmaks veel suurema kuulajaskonnani. Nii saab väärtustada Seitsmenda Meele panust meie popmuusika arengusse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare