4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
TarbijaTöötajatele peab olema puhkeruum ja ka pesemisruum

Töötajatele peab olema puhkeruum ja ka pesemisruum

Töötaja küsib: Meil ei ole tööl eraldi puhkeruumi. Puhata ja teed või kohvi saame juua töökoja ühes nurgas, aga seal on ühe riiuli peal nõud ja alumisel riiulil taimekaitsevahendid. Lisaks ei ole meil pesemisruumi. Kas meil on õigus nõuda, et oleks eraldi puhkeruum ja tööl oleks võimalus ennast pesta?

Vastab Piret Kaljula, Tööinspektsiooni töökeskkonna konsultant: Taimekaitsevahendi puhul on enamasti tegemist ohtliku kemikaaliga, mille käitlemisele on kehtestatud nõuded, et töötajate tervis ei saaks kahjustada. Lisaks tavapärastele ohutusmeetmetele – isikukaitsevahendite kasutamine ning töötajate juhendamine ja väljaõpe – on oluline ka hügieeninõuetest kinnipidamine. Hügieeninõuetest kinnipidamine on oluline mistahes kemikaali kasutamisel.
Töötajatele peab olema puhkeruum, näiteks kui töötajad teevad rasket füüsilist tööd, töötavad müras või välitingimustes. Puhkeruum peab olema puhkamiseks sobiv, seal peavad olema lauad ja seljatoega istmed. Kindlasti ei sobi puhkeruumiks kohandada töökoja nurka, kus muuhulgas hoitakse ohtlikke kemikaale. Eriti, kui neid kemikaale ladustatakse samal riiulil, kus on ka toidunõud. Lisaks on osade taimekaitsevahendite ohutuskaardil kirjas, et neid tuleb hoida eemal söögist, joogist ja loomasöödast.
Töötajatel, kes puutuvad kokku taimekaitsevahenditega, peab olema ka pesemisruum, sest pärast taimekaitsetöö lõpetamist tuleb end üleni pesta ja riided vahetada. Lisaks on oluline, et taimekaitsetöö vaheajal pestakse nägu ja käsi.
Taimekaitsevahendiga kokku puutunud riided tuleb pesta iga kord pärast kasutamist. Ehk lisaks sellele, et töötajatel peab olema võimalus ennast pärast tööd pesta, st olemas on riietus- ja duširuum, peab tööandja organiseerima ka tööriiete pesemise.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare