6.7 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
TarbijaRetseptidKuskussiga kanasalat

Kuskussiga kanasalat

Ulvi Blande

Seekord avastasin enda jaoks kuskussi. Ma teadsin küll, et selline asi on olemas, aga ei olnud veel toidus kasutanud. Kuskussil on suur toiteväärtus ja täidab hästi kõhtu. Maitselt meenutab natuke mannat. See sobib nii salatitesse kui ka hautisesse.

Vaja läheb: lõigatud frillist või lehtsalatit, rukolat, 100 g ploomtomateid, 400 g broileri rinnafilee tükke, 2 spl granaatõuna seemneid, 50 g feta juustu, 1 spl kuskussi, 1 väike punane sibul, värsket kurki, oliiviõli.

Tee nii: Võta lusikatäis kuskussi ja pane väiksesse kaussi. Lisa soolaga maitsestatud keedetud vett nii, et kuskuss oleks kaetud. Sega läbi ja jäta kaane alla 10 minutiks paisuma. Maitsesta broilerifilee soola ja karriga. Lõika filee pikkupidi 2-3 tükiks ja pruunista pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks (kontrolli, et kanafilee on seest küpsenud). Jahuta veidi, siis lõika tükkideks. Puhasta granaatõun. Haki ja tükelda kõik ülejäänud koostisosad. Lisa paisunud kuskuss, tükeldatud feta juust ja granaatõuna seemned. Lisa õli, sega ja maitsesta. Nüüd tõsta kanafilee tükid salatile, sega kergelt.
Soovi korral võid jätta kanalõigud suuremad ja serveeri eraldi salatiga. Mina segasin kõik kokku.
Väga isuäratav tuleb sama salat, kui kuskuss asendada pärlkuskussiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare