21.7 C
Rapla
Kolmapäev, 17 juuli 2024
ArvamusTeised on ka hädas, aga ega sellepärast kergem ole

Teised on ka hädas, aga ega sellepärast kergem ole

Tuleb välja, et juunikuised Euroopa Parlamendi valimised on külvanud hulgaga segadust mitte ainult Eestis, vaid ka mitmel pool mujal. Eelkõige muidugi Prantsusmaal, kus valimistel ehmatas president Emmanuel Macroni Marine Le Peni parempoolse Rahvarinde prognoosimatult hea tulemus.
Sooviga olukorda stabiliseerida kuulutas president välja ennetähtaegsed parlamendivalimised ja kallutas riigi esimese vooru järel teise äärmusse: nüüd tegi parima tulemuse hoopis vasak serv Alistamatu Prantsusmaa populistist juhi Jean-Luc Mélenchoni vedamisel. Tema moodustatud Uus Rahvarinne (NFP) võttis populistlike loosungite toel valimisvõidu. Mélenchonile valimisvõidu toonud lubadused nõuaksid realiseerumise järel ligi 179 miljardi euro suurust lisarahastust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare