11.1 C
Rapla
Teisipäev, 22 okt. 2024
UudisedLiina Kikas: Me lähtume inimlikkusest ja empaatilisusest, arvestades HEV-õpilase eripärasid

Liina Kikas: Me lähtume inimlikkusest ja empaatilisusest, arvestades HEV-õpilase eripärasid


Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolis (TTK) antakse võimalus haridus omandada ka hariduslike erivajadustega (HEV) õpilastele. Tugikeskuse juhataja-eripedagoogi Liina Kikase unistus on rajada Vana-Vigalasse lisaks üks tugikeskus, kus hoida aktiivsena neid noori, kes pole tööturule saanud ning vajavad igapäevaelus toetust.

Vana-Vigala TTK juurde jõudes oli märgata tundi kiirustavaid õpilasi. Nad tulid kooli õpilaskodu poolt. Meie läksime kohtuma toreda õpetaja, tugikeskuse juhataja ja eripedagoogi Liina Kikasega, kes hariduslike erivajadustega õpilastega selles koolimajas väga tihedalt kokku puutub.
„Me lähtume väga palju inimlikkusest. Kõige tähtsam on olla inimene ja siis tulevad igasugused metoodikad juurde,” ütleb Kikas. Inimlik suhtumine ei käi käsikäes ainult õpilastega suheldes, vaid iseloomustab kogu kooliperet. Meeskond on igatepidi kokkuhoidev ning seda kinnitab ka Vana-Vigala TTK direktor Enn Roosi.

Vabaajategevused ühiselamus lahutavad noorte meelt

Suundume koos õpilaskodu poole, et vaadata, millised elamistingimused noortele loodud on. „Siin elavad kõik koos, me oleme lihtsalt kursuste kaupa jaganud korruseid,” ütleb Liina

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare