Ulvi Blande
Mul kasvab aias suur ja vรตimas ilutaim โ harilik aspar ehk spargel. Ma ei ole kunagi vaadanud teda kui sรถรถdavat taime. Mingi aeg ma siiski teadvustasin, et gurmaanide seas on ta vรคga populaarne. Spargel sisaldab palju vitamiine, kuid vรคhe energiat. Teda sรผรผakse keedetult, praetult, grillitult vรตi aurutatuna.
Rohelist sparglit ei ole vaja koorida, vaid selle vรตib kohe salatisse hakkida, oleneb, kuidas kellelegi meeldib.
Mina lรคhenesin ettevaatlikult ja viimase tรตuke proovimiseks andis รผks โRingvaateโ saade. Tulemus maitses kรตigile pereliikmetele. Ka neile, kes esimest korda seda sรตid.
Vaja lรคheb: 10 sparglivart, 10 รตhukest peekoniviilu.
Tee nii: Lรตika vรตi murra sparglivarte alumisest otsast รคra 2 cm. Ta murdub ise รตigest kohast. Keera iga spargli รผmber peekoniviil. Mina lisasin enne peekoni sisse keeramist sparglivartele natuke soola. Pane pannile natuke รตli ja prae pulki igalt kรผljelt 1-2 minutit, kuni peekoni vรคrv muutub. Sparglid peavad krรตmpsuks jรครคma.