Ulvi Blande
Emal oli kiirelt vaja ühte kooki. Kõige lihtsamini tehtavad ongi kaerahelbekoogid. Neid saab teha erinevalt ja mitmesuguste täidistega. Mina vähendasin taignapõhjas suhkru kogust ja jätsin algsest retseptist välja pohlad. Tavaliste kaerahelveste asemel kasutasin kiirkaerahelbeid.
Vaja läheb: 7 dl kaerahelbeid, 1 dl jahu, 1 dl suhkrut, 150 g võid, ½ tl soola, 1 tl kaneeli, 1 tl vanillisuhkrut. Täidisele: 3 suuremat õuna, 1,5 tl kaneeli, 1 dl suhkrut, 2 spl tärklist, 1,5 dl hapukoort.
Tee nii: Sulata või. Sega kõik kuivained kokku ja kalla juurde sulatatud või. Suru puru koogivormi põhjale, jäta umbes 1 dl jagu puru koogile peale riputamiseks. Nüüd valmista täidis. Tükelda õunad, lisa suhkur ja kaneel, tärklis ja hapukoor. Sega kõik ühtlaseks ja vala taignapõhjale. Kõige peale raputa ülejäänud taignapuru. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 50 minutit.
Retsept: tuuliretseptid.ee