TarbijaRetseptidAmeerika šokolaadiküpsised šokolaaditükkidega

Ameerika šokolaadiküpsised šokolaaditükkidega

Ulvi Blande

Laps küpsetas mulle emadepäeval ülimaitsvaid küpsiseid. Jagan teiega seda retsepti. Mina natuke vähendasin suhkrut.

Vaja läheb: 140 g toasooja võid, 100 g suhkrut, 100 g fariinsuhkrut (kui seda pole, kasuta 120 g valget suhkrut), 1 muna, 240 g nisujahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 0,5 tl soola, 1 sl vanillisuhkrut, 200 g šokolaadi.

Tee nii: Hõõru pehme või suhkrutega kreemiks. Lisa muna ja vahusta läbi. Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool. Vala jahu võikreemi juurde ja sega õrnalt ühtlaseks. Haki šokolaad jämedamateks tükkideks. Sega šokolaaditükid taina hulka.
Suru tainas käte abil ühtlaseks pätsiks, pane kaussi ja kata toidukilega. Pane vähemalt 24 tunniks külmkappi tahenema. Tütar hoidis 2 tundi. Seejärel vormi lusika abil või käte vahel sellised suuremad tainapallid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pallikujulisena. Jäta küpsiste vahele ka ruumi, sest küpsedes nad paisuvad ja vajuvad laiali.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni küpsised on alt ja külgedelt veidi värvi muutnud.
Lase küpsistel jääda pigem pehmed. Tõsta plaat ahjust, lase küpsistel plaadil 5 minutit seista ja tõsta seejärel laiema pannilabida või spaatli abil ettevaatlikult jahtuma.
Esialgu ahjust võttes tunduvad küpsised väga pehmed, aga jahtudes nad muutuvad kõvemaks.

Retsept: nami-nami.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare