Ikka on neid sugulasi ja sรตpru, kes napilt enne kรผllatulekut helistavad, et nad nรผรผd tulevad, sisuliselt on kohe ukse taga. Midagi tahaks siis ju ikka lauale panna. Sรผgavkรผlmutatud pรคrmi-lehttainas on selles suhtes รผks hea abimees. Tainas ise vajab kรผll natuke sulatamist, kuid sellest saab siiski kiiresti maitsvaid ampse teha. Klassikaline nรคide on viineripirukad, kuid vรตib teha ka moosiga tรคidetud pirukaid ja mu laps รตppis kodundustunnis tegema salaamiga lehttainapirukaid. Nende tegemine on tรตesti piisavalt lihtne, et ka laps saaks sellega hakkama.
Kohe hakkab mรตte kรคima, kuidas saaks neid pirukaid teinekord veel huvitavamaks muuta. Ehk vรตiks lisada natuke tavalist riivjuustu vรตi mรตnd muud juustu, peita sisse paprikaviile ja puistata peale seesamiseemneid. Mรคnguruumi nende pirukatega on, kuid juba lihtsalt salaami ja lehttainas koos on vรคga head. Lihtne ja mรตnus snรคkk, mida kรผlalistele lauale panna vรตi filmiรตhtuks valmistada.
Vaja lรคheb: 1 kg lehttainast, 300 g salaamit (vรตi suitsuvorsti), mรครคrimiseks muna
Tee nii: Rulli lehttainas 20 x 60 cm suuruseks tรผkiks. Laota peale vorstiviilud. Keera tainas rulli ja lรตika viiludeks. Aseta viilud kรผpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi muna lahti ja mรครคri sellega pirukaid. Kรผpseta 225 ยฐC juures ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldpruunid. Antud kogusest saab 10 pirukat.



