Kui tahaks midagi erilist ja head kรผpsetada ning ajakulu (ega rahakoti paksus) ei ole takistav tegur, vรตiks proovida teha kringlit. Kuigi esmapilgul tundub selle tegemine paras raketiteadus (eriti kui seni on tehtud vรตimalikult lihtsaid ja kiireid toite), siis natuke hoolt, armastust ja korralik retseptijรคlgimine tagab kringli, mis ainult kiidusรตnu saab.
Ideaalne oleks kรผll algajal kringlitegijal enne mรตne kogenuma tegija kรคe all korra kringlitegu lรคbi proovida. Pistaatsiakringli retsepti olengi saanud oma vennanaise kรคest, kes kรคis kohaliku pagari juures tรถรถtoas kringlitegemist รตppimas.
รks oluline nรผanss selle kringli juures on kindlasti pistaatsiapรคhklid – nendega ei tasu koonerdada. Elu on teistegi pistaatsiatoodete puhul nรคidanud, et kui tegija on ikka koonerdanud pรคhklitega, pole seda pistaatsiamaitset mitte kuskilt tunda. Selle kringli รตige maitseelamuse aga annabki pistaatsiapรคhkel.
Kogused retseptis on antud 1 kg kringli puhul, suurema, 2 kg puhul tuleb kogused kahekordistada. Jahu vรตib siis 50 g vรคhem panna. Kui aga on tunne, et tainas ei tule kรคe kรผljest lahti, tuleb siiski jahu juurde panna. Ja pรคrmi vรตib ka rohkem panna, 50 g, muidu jรครคb jupp pรคrmi lihtsalt alles.
Vaja lรคheb: Taina jaoks: 15 g pรคrmi, 50 g suhkrut, 4 g soola, 1 muna (M suurus), 150 g vett, 340 g nisujahu, 120 g kuivatatud jรตhvikaid, 25 g kรผpsetusmargariini vรตi vรตid. Vormimise jaoks: 10 g vanillisuhkrut, 100 g toasooja vรตid, 200 g pirni, 80 g pistaatsiapรคhkleid (purustatud). Glasuur: 100 g valget ลกokolaadi, 40 g pistaatsiapรคhkleid (purustatud).
Tee nii: Taina jaoks sega toorained kokku sellises jรคrjekorras, nagu need retseptis antud on. Tainas peab jรครคma รผhtlane. Jรคta see 60-90 minutiks kerkima.
Rulli tainas 1,5 cm paksuseks tainalapiks. Mรครคri tainale pehme vรตi koos vanillisuhkruga, puista peale tรผkeldatud pirnid ja purustatud pรคhklid. Keera tainas piklikuks rulliks ja pane veel 20 minutiks kerkima. Lรตika tainarull pikisuunas kaheks ja palmitse need niimoodi, et lรตikepinna kihid jรครคksid pealispinnale. Lase veel 35-40 minutit kerkida. Enne kรผpsetamist mรครคri kringel munaga. Kรผpseta kringlit 190-kraadises ahjus 25-30 minutit (ilma pรถรถrdรตhuta).
Kanna soojale kringlile pintsli abil sulatatud valge ลกokolaad ja raputa รผle pistaatsiapรคhklipuruga.



