Esimesed rabarberid on oma nina maa seest vรคlja pistnud ja ootavad, et neist midagi head teha. Rabarberikook on alati kindla peale minek. Eriti hea on rabarberi-kohupiimakook. Algne retsept pรคrineb raamatu โ100 kookiโ kolmandast osast. Seal on kรผll rabarberi asemel รตunad. Selle retseptiga vรตrreldes on meie koogiversioon natuke teistsugune muugi poolest. Nรคiteks on vรคlja jรคetud kaneel ja kohupiima ning muna kogused on suuremad. Tulemuseks on aga kook, mis saab ainult kiidusรตnu.
Kuigi raamatus on kirjas, et kook on sama hea tegemise pรคeval jahtununa ja jรคrgmisel pรคeval kรผlmalt, siis รผldjuhul seda kooki jรคrgmiseks pรคevaks alles ei jรครค. Meil on seda kooki tehtud mitte ainult vรคrskest, otse peenralt tulnud rabarberist, vaid kasutatud ka sรผgavkรผlmutatud rabarberiviile (neid ei sulatata รผles, vaid pannakse otse kรผlmast tulnuna koogile).
Vaja lรคheb: purutainas: 6 dl nisujahu, 2 dl suhkrut, 1 tl sรถรถgisoodat, 250 g vรตid. Vahele: vรคhemalt pool kg rabarberit, 2 spl suhkrut. Tรคidis: 1 kg kohupiima, 2 dl suhkrut, 2 tl vanillsuhkrut, 2 dl hapukoort, 6 muna.
Tee nii: Purutaina valmistamiseks sega sรถรถgisooda jahuga. Haki jahusegu ja kuubikuteks tรผkeldatud vรตi noaga segamini. Lisa suhkur, sega รผhtlaseks puruks. (Taina vรตib valmistada ka kรถรถgikombainis.) Lรตika rabarber viiludeks vรตi kasuta kรผlmutatud rabarberiviile. Tรคidise tegemiseks vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor.
Laota vรคiksemale ahjuplaadile (25 x 35) kรผpsetuspaber ja puista sellele kaks kolmandikku purutainakogusest. Kata pรตhi rabarberiviiludega ja puista รผle suhkruga. Lisa kohupiimatรคidis ning puista peale รผlejรครคnud purutainas. Kรผpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit vรตi kuni koogi pealispind on kuldpruun. Lase koogil jahtuda ja lรตika ruutudeks.



