Imeline kook, kus mahlase pรตhja peal on krรตbe mandlikate. Kergesti valmistatav hรตrk kook, mille saad alati eelmisel pรคeval valmis kรผpsetada.
Vaja lรคheb:
Pรตhi: 150 g toasooja vรตid, 2 dl suhkrut, 3 muna, 3 dl nisujahu, 1 tl kรผpsetuspulbrit, 250 g rabarberit
Kate: 150 g iiriseid, 1 dl vahukoort, 50 g vรตid ja 100 g mandlilaaste
Kui iirised ei maitse, vรตib teha tavalise mandlikatte: 75 g vรตid, 1,5 dl suhkrut, 0,5 dl 10% rรตรตska koort, 1 sl nisujahu ja 100 g mandlilaaste.
Tee nii:
Pรตhi: Hรตรตru toasoe vรตi suhkruga vahule ning lisa รผkshaaval munad. Sega jahu ja kรผpsetuspulber juurde รผhtlaseks tainaks. Kรตige viimasena lisa puhastatud ja tรผkeldatud rabarber, sega รตrnalt. Vala tainas 25-26 cm lรคbimรตรตduga kรตrgemate รครคrtega vรตitatud vormi ning kรผpseta eelsoojendatud ahjus 20 minutit 200 kraadi juures.
Seni, kuni pรตhi kรผpseb, valmista kate.
Iirise kate: pane potti iirised, vahukoor ja vรตi ning sulata pidevalt segades kokku รผhtlaseks siidiseks massiks. Vรตta segu tulelt ja lisa mandlilaastud.
Tavaline kate: Sulata potis vรตi ja suhkur, lisa koor, nisujahu ja mandlilaastud.
Vala kate eelkรผpsetatud pรตhjale (aja vajadusel lusikaga รผhtlaselt laiali) ning kรผpseta veel 15 minutit.
Lase koogil tรคielikult jahtuda, kasvรตi รผleรถรถ. Kook muutub aina mahlasemaks.
Rabarberid saad asendada รตunte vรตi meelepรคraste marjadega.




Tegin mustsรตstardega ja tuli vรคga hea. Ainus, mis soovitaksin on katta vormi kรผljed ka kรผpsetuspaberiga. Minul jรคi toska kate kรตik vormi seinade kรผlge kinni ja tรผkk tegu oli koogi vormist kรคtte saamisega.