Helerin Vรคronen
Kikerherned on toiduaine, mis vรตiks alati kodus olemas olla. Ideaalis vรตiks neid kรผll ise keeta, kuid mugavam on kasutada kikerhernekonservi. Kikerhernest vรตib lisada paljudele erinevatele roogadele ja erinevatesse salatitesse sobib see ideaalselt.
Retsept pรคrineb selle aasta jaanuarikuu Nipiraamatust ja kogused on mรตeldud neljale. Kuigi retsepti nimi originaalis on talvega seotud, sobib see tervislik ja roheline salat ideaalselt ka heitlike aegade ja ilmadega kevade algusesse. On ju selles koos mitmed kasulikud toiduained, mis aitavad terve pรผsida. Nรคiteks on รถeldud, et spinatist tehtud toit on ravim.
Vaja lรคheb: 400 g kikerhernekonservi, 150 g beebispinatit, 250 g keedetud peeti, 2 avokaadot, 0,5 tl paprikapulbrit, soovi korral praejuustu, kรตrvale sepikut vรตi leiba. Salatikastme jaoks: 3 sl oliiviรตli, 2 sl veiniรครคdikat, soola, pipart.
Tee nii: Nรตruta ja loputa kikerherned ohtra jooksva vee all. Pese ja nรตruta beebispinatilehed, tรผkelda peedid ja avokaadod. Patsuta kikerherned kรถรถgipaberiga kuivemaks ja sega paprikapulbriga. Prae kikerherned vรคheses รตlis kuldseks, soovi korral prae lรคbi ka praejuustuviilud. Salatikastmeks vispelda oliiviรตli veiniรครคdikaga รผhtlaseks, maitsesta soola ja pipraga. Jaga spinat, peet ja avokaado salatikausside vahel, nirista peale kaste ning viimasena jaga kausidesse kikerherned ja juust. Serveeri sepiku vรตi leivaga.



