Mõnel pühapäeval tasuks traditsiooniliste pannkookide asemel midagi huvitavamat proovida. Näiteks kõrvitsapannkooke, mida hea meelega söövad ka need, kes muidu kõrvitsast kaarega mööda lähevad. Retsept on pärit Nami-nami toidublogist, kuid omakorda inspiratsiooni saanud ajakirjast Nõukogude Naine.
Sobivaks lisandiks, millega neid pannkooke süüa, võivad olla nii erinevad moosid, mesi kui ka hapukoor. Kuid neid võib serveerida ka ameerikapäraselt – või ja siirupiga.
Vaja läheb: 500 g puhastatud kõrvitsat, 2 dl hapupiima või keefirit, 2 muna, 240-360 g nisujahu, 1 tl söögisoodat, 2 sl suhkrut, näpuotsaga soola, veidi riivitud sidrunikoort, praadimiseks õli
Tee nii: Riivi toores kõrvits peene riiviga. Sega juurde hapupiim ja klopitud munad. Sega jahu, noaotsatäis soola, söögisooda ja suhkur ning lisa kõrvitsasegule. Maitsesta segu riivitud sidrunikoorega. Prae kuumas õlis lusikapannkoogid.