TarbijaRetsept: Klassikalised kotletid paprikaga

Retsept: Klassikalised kotletid paprikaga

Hakkliha aitab alati hรคdast vรคlja, kui on vaja รตhtuks midagi kiirelt sรผรผa teha. Lastele lรคhevad enim peale makaronid hakklihaga, kuid mulle meeldib hakkliha kรตige rohkem kas mรตne vormiroa osana vรตi kotlettidena. Kรตige klassikalisemas kotlettide retseptis paprikat kรผll pole, kuid mulle meeldib seda vahel lisada. Vahel olen vรคlja jรคtnud saia ja pannud selle asemel muna rohkem. Vahepeal sai katsetatud ka ilma riivsaiata tegemist, kuid see ei olnud hea mรตte โ€“ riivsai annab minu arust kotletile siiski vรคga palju juurde.
Kotlettide puhul on hea, et neile vรตib lisandiks panna praktiliselt รผkskรตik mida, nad sobivad leiva peale vรตi ka รผldse niisama sรถรถmiseks. Tihti juhtubki nii, et praadimise kรคigus maitsmiseks vรตetud kotlettidest saabki kรตht tรคis.

Vaja lรคheb: 300 g hakkliha, 1 suurem sibul, 1 muna, natuke piima, viil saia, pool paprikat, riivsaia, toiduรตli, soola, pipart

Tee nii: Pane saiaviil kaussi ja kalla peale nii palju piima, et saiaviil oleks kaetud. Lase seista umbes viis minutit. Tรผkelda sibul ja paprika vรคikesteks tรผkkideks. Pane hakkliha kaussi, lisa muna, sibul, paprika ja piimas leotatud saiaviil. Sega korralikult. Kรตige parem on alguses segada lusikaga ja seejรคrel palja kรคega. Maitsesta soola ja pipraga.
Kalla riivsai kรตrgemate รครคrtega kaussi. Vormi kรคtega hakklihasegust vรคikesed pรคtsikesed ja veereta neid riivsaiasegus, surudes neid samas ka lapikuks. Prae mรตรตdukal kuumusel mรตlemalt poolt pruuniks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare