TarbijaRetsept: Tatrasalat makraga

Retsept: Tatrasalat makraga

Tatar on tรคnuvรครคrt toiduaine, mis sageli hรคdast pรครคstab, kui ei oska midagi muud sรถรถgiks teha. Lihtsalt ainult tatar (hapukoorega) tรผรผtab aga lรตpuks ikka รคra. Kuid tatrast saab hรคid salateid teha.
Alljรคrgnev retsept sai alguse sellest, et mu รผks tรคdi kiitis teisele, kuidas mu ema oskab vรคga head tatrasalatit teha. Ent emal ei tulnud meelde, milline see kiidetud salat vรตis olla, kuid lubadus salat teha sai antud ja nii saadi katsetamise tulemusel valmis tatrasalat makraga.
Kogused on antud vรคga suhteliselt, kuna kรตik kรคib selle salati puhul tunde jรคrgi. Makra-armastajad ilmselt lisavad makrat rohkem, kuid samahรคsti vรตib ka maisi vรตi kurki rohkem panna, olenevalt sellest, millist maitset domineerima tahetakse jรคtta.
Ilmselt sobiks selle salati sisse ka kodujuust ja keedumuna ning serveerimiseks sobivad kรตrvale kurgiviilud ja ploomtomatid.

Vaja lรคheb: tatart (200-300 g, 200-300 g makrat, รผks suurem kurk, 340 g maisi (รผks purk), 2-3 spl majoneesi, jรครคsalatit (vรตi frillist vรตi hiina kapsast), soola

Tee nii: Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks. Haki kurk ja makrapulgad. Haki roheline (jรครคsalat, frillis vรตi hiina kapsas) ja lisa koos kurgi ja makraga tatrale. Nรตruta mais ja lisa tatrale. Sega juurde majonees ning maitsesta soolaga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare