Tomateid valmib praegu nagu seeni pรคrast vihma. Otsides retsepti, kus neid saaks รคra kasutada, sattusin lisaks loendamatutele tomatisuppidele ka รผhe piruka peale, mis tundus ahvatlev ja vรคga lihtne. Toidublogija Merilin Siimpoeg on oma blogis koogikontor.ee retsepti kohta kirjutanud, et see kรผlluslik ja mahlane pirukas sobib eriti hรคsti juhtudeks, kui kiiresti on vaja ootamatutele kรผlalistele midagi lauale pakkuda.
Tรตesti, pirukas valmib kiirelt, lรตviosa tegemisajast moodustab kรผpsemisaeg. Seekord ununes mul kรผll basiilik รคra, kuid ilma selletagi maitseb pirukas vรคga hรคsti. Juustuna kasutasin sinihallitusjuustu. Retseptis antud kogused on mรตeldud suurele ahjuplaadile.
Vaja lรคheb: 500 g pรคrmilehttainast, 500 g erineva vรคrvi ja suurusega tomateid, 1 sibul, 2 kรผรผslaugukรผรผnt, 150 g pehmet sinihallitusjuustu vรตi Brie juustu, 1/3 tl soola, 1/4 tl pipart, vรคrsket basiilikut, oliiviรตli
Tee nii: Laota lehttainas kรผpsetuspaberile laiali. Tee kahvliga taina sisse augud nii, et jรคtad รครคrtest umbes 1,5 cm augustamata (see osa jรครคb nii-รถelda raamina pirukale). Tรผkelda juust ja jaota taina augustatud osale laiali.
Viiluta/poolita tomatid, sibul ja kรผรผslauk ning kata pirukas nendega. Nirista peale veidi oliiviรตli, puista รผle soola ja pipraga. Kรผpseta pirukat 180-kraadises ahjus umbes 20 min, kuni รครคred on kuldseks muutunud.




