Kui tuli uudis, et alates septembrist tรตuseb kana- ja sealiha hind, tekkis nagu nimme tahtmine midagi just kanalihast teha. Leidsin lehelt linnuliha.ee Ragne Vรคrgi kartulivormi retsepti, kus kanahakkliha kasutatud. Tรคiesti hรคmmastav oli, et kui pรคrast hinnatรตusu-uudist poodi lรคksin, olid letid just kanalihast tรผhjad. Mรตni pรคev hiljem oli รตnneks kanahakkliha taas saadaval.
Kuigi see retsept on iseenesest kiiresti tehtav, vรตttis vรคhemalt รผks etapp siiski kauem aega. Tahtsin, et viilutatud kartul oleks vormis ikka kenasti, mitte lihtsalt visatud, nii et nende vormi ladumise peale kuluski aega. Muutsin algse retseptiga vรตrreldes รคra muna ja hapukoore koguse, kaks muna ja 2 supilusikatรคit hapukoort tundus kuidagi liiga vรคhe olevat. Samuti panin kanahakkliha koguseks 300 g, kuna see vastab paki kogusele, ei ole ju mรตtet jรคtta sadat grammi tulevasi aegu ootama.
รhtuseks roaks on see kartulivorm igati sobiv, tรคites kรตhtu ja oli ka maitsev.
Vaja lรคheb: 700 g kartuleid, veerand sibulat, 0,5 paprikat, 300 g kanahakkliha, 2 sl majoneesi, 3 muna, 3 sl hapukoort, soola, pipart
Tee nii: Koori ja viiluta kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nรตruta. Tรตsta pooled kartulid vรตiga mรครคritud vรคiksemasse ahjuvormi.
Haki sibul ning prae pannil klaasjaks, lisa pannile ka paprikatรผkid ning seejรคrel hakkliha. Kuumuta hakkliha valmimiseni, maitsesta soola ja pipraga. Tรตsta pann pliidilt, sega juurde majonees ning tรตsta hakklihasegu vormi. Tรตsta peale jรคrelejรครคnud kartuliviilud. Klopi munad hapukoorega lahti, maitsesta ning vala vormi. Kรผpseta ahjus pรถรถrdรตhureลพiimil 170 kraadi juures 25-30 minutit. Kui pรถรถrdรตhku ei kasuta, kรผpseta 190 kraadi juures sama kaua.




